Åbent brev til Københavns Biskop med KLAGE OVER SØRINE GOTFREDSEN

Åbent brev til Københavns Biskop med KLAGE OVER SØRINE GOTFREDSEN
Af Henrik Herløv Lund den 31. juli 2011 kl. 10-43

Sørine Gotfredsen prædiker det samme hadets evangelium mod indvandring og tolerance, som den norske morder Breivik, men som intet har med Folkekirkens budskab om næstekærlighed og tolerance at gøre.

Åbent brev til Københavns Biskop
Peter Skov-Jakobsen
Nørregade 11
1165 København K
Tlf. 33 47 65 00.

KLAGE OVER SOGNEPRÆST SØRINE GOTFREDSEN.
Undertegnede medlem af folkekirken i København skal hermed klage over sognepræst ved Jesuskirken i Valby, Sørine Gotfredsen.

Hun har – præsenteret som sognepræst – offentliggjort en kronik i Berlingske Tidende lørdag 30/7-2011 “Lad os bruge Anders Breivik ordentligt.” ( Snapshot fra //facebook.com / vedlagt som bilag<

Heri fremlægger hun i anledning af det rystende massemord i Norge holdninger, som ikke kan være i overensstemmelse med folkekirkens værdigrundlag og som iøvrigt efter min opfattelse intet har med kristendom at gøre.

Sørine Gotfredsen udtrykker således “forståelse” for morderen Anders Breiviks tankegang, som hun hævder er en desperat handling fremprovokeret af andre – af såkaldte multikulturelles og af indvandringens pres mod den nordiske samfund og den “rene” nordiske kultur.

De virkelige ansvarlige er således ifølge Sørine Gotfredsens logik indvandringen og de såkaldt multikulturelle dvs. frisindede og tolerante.

Sørine Gotfredsen prædiker således det samme hadets evangelium mod indvandring og tolerance, som den norske morder Breivik som bekendt netop har motiveret sin rystende ugerning med.

Og hun gør sig til talsmand for “at hævde folkets kultur og normer entydigt”. Dvs. for der skal gennemføres kulturel og åndelig ensretning.

Artiklen er udtryk for politisk propaganda af et fremmedhadets og antitolerancens evangelium a la Dansk Folkeparti og det norske Fremskrittsparti, som intet har med Folkekirkens og kristendommens værdigrundlag og budskab om næstekærlighed og tolerance at gøre.

Det kan Sørine Gotfredsen derfor ikke fremføre i sin egenskab af præst i folkekirken, hvad hun imidlertid er præsenteret som i forbindelse med artiklen.

Hun må derfor henvises til at fremføre sine politiske holdninger udenfor kirken dvs. udelukkes af denne.

Henrik Lund,
medlem af Aldersro – (Taksigelseskirken) og Lundehus sogn (Lundehuskirken)
Engelstedsgade 54,
2100 København Ø.

Reference
Snapshot fra //facebook.com

For yderlig læsning

Åbent brev til Lisbeth Knudsen chefredaktør for Berlingske Tidende

1 comment on Åbent brev til Københavns Biskop med KLAGE OVER SØRINE GOTFREDSEN

  1. Helt ening. Jeg mener at Sørine helt bør gå af som præst, farligt at et menneske med så markante holdninger kan få lov til at repræsentere den danske folskekirke i den offentlige debat. Hvis ikke Sørine går af, har jeg besluttet, at jeg vil melde mig ud af folkekirken.

Comments are closed.