Anders Breiviks ‘edderkoppespind’ afdækket

Anders Breivik manifest afslører en subkultur af nationalistiske og islamofobiske hjemmesider, der linker de europæiske og amerikanske på den yderst til højrefløj i en paranoid alliance som også har rod i nogle demokratisk valgte partier.

Skriver /guardian.co.uk

Og – the guardian.co.uk

fortsætter med b.la.
The Guardian har analyseret de websider, han linker til, og de sider, som disse linke til , for at eksponere et edderkoppespind af had baseret på tre “counter-jihad” sider.

Screendump fra grafik – Du finder det HER

Alle disse tråde trække noget af deres inspiration fra den egyptiske jødiske Gisele Littman, der skriver under navnet Bat Ye’or, og som mener, at den europæiske elite har rottet sig sammen mod europas befolkning for at overlade kontinentet til muslimer.

I indlæg henviste Breivik til noget han kaldte “Wien tankegang”, som består af de mennesker, der havde udarbejdet en ideologi, som inspirerede ham til at begå massemord.

,Han nævnte tre mennesker i særdeleshed: Littman, den norske Peder Jensen, der skrev under pseudonymet Fjordman, og den amerikanske Robert Spencer, der vedligeholder et websted kaldet Jihad Watch, og propaganderer mod “islamiseringen af Amerika”.

Men han peger også på en blog kaldet Gates of Vienna, der drives af en amerikaner ved navn Edward “Ned” May, som Fjordman skrev regelmæssigt for, og som hævder, at Europa nu er lige så meget truet af en muslimsk invasion, som det var i 1683, da den tyrkisk hær havde belejrede Wien.

Alle disse paranoide fantasier deler en vision, som også er formuleret af den danske højreorienterede aktivist Anders Gravers, der har forbindelser til EDL i Storbritannien, og med Spencer og hans co-konspirations teoretiker Pamela Geller i USA.

Gravers fortalte på en konference i Washington sidste år:
“Den Europæiske Union handler hemmeligt, med det europæiske folk bliver snydt om sin udvikling. Demokratiet er ved at blive bevidst fjernet, og det seneste eksempel er Lissabon-traktaten. Men den plan går langt videre med den ultimative målsætning om at blive til en Eurabian superstat, der omfatter muslimske lande i Nordafrika og Mellemøsten i Den Europæiske Union. Dette blev allerede indledt med underskrivelsen af Barcelona-traktaten i 1995 af EU og ni nordafrikanske stater og Israel, som trådte i kraft den 1. januar 2010. Det er også kendt som Euro-Middelhavs-samarbejdet. Til gengæld for delvis europæisk kontrol af olie-ressourcer, vil de muslimske lande få uhindret adgang til teknologi og fri indrejse af mennesker til Europa. Prisen Europæerne bliver nødt til at betale, er indførelsen af sharia-lovgivningen og fjernelse af demokrati. ”

Spencers /jihadwatch.org er knyttet til, 116 gange fra Breivik manifest, Gates of Vienna 86 gange, og Fjordman 114 gange.

Spencer og Geller var arrangørerne af protest mod den såkaldte 9 /11 moske i New York City.

De har også overtaget Stop islamisering af Amerika, en bevægelse med links til EDL og til en række af højreekstremistiske bevægelser i hele Europa.

Såvel som “Counter-jihad” websites såsom Spencers og Edward “Ned” May, er analysen af Breivik en afsløring af et tæt net af 104 europæiske nationalistiske websteder og politiske partier.

Nogle af disse er repræsenteret i parlamenter: Geert Wilders hollandske Frihedsparti, det franske Front National, Dansk Folkeparti, det norske Fremskridtspartiet (hvor Breivik var kortvarigt medlem) og  Sverige Demokraterne.

Du kan læse mere på: the guardian.co.uk

For yderlig læsning.

Eurabia-ekstremisme netværk og terroristen massemorderen Anders Behring Breivik