Danish Defence League gik i opløsning, striden kører vidre

Hooligans, soldater og racister
Netværkets medlemmer udgøres af en broget flok; man har succesfuldt rekrutteret hooligans til “kampen mod islam“, men også aktivister fra langt mere rabiate højrefløjsgrupperinger ses ved English Defence Leagues manifestationer.

I England tæller netværket også en “Jewish Division”, og man fører generelt en særdeles pro-israelsk linje i kampen mod islam, ligesom Danish Defence Leagues samarbejdspartnere SIAD iøvrigt også gør.

En række engelske soldater er blevet tiltrukket af det antimuslimske netværk, og møder også ofte op til demonstrationerne. Skriver Researchkollektivet Redox i Artiklen: Danish Defence League: Fiasko i første forsøg

 
Ganske kort tid efter gruppen havde sit første møde, for godt et år siden på The Old English Pub, opstod der uenigheder som førte til splittelse.

Ud af splittelsen opstod, Danske Defeence Lague, som blev et Maria Sichlau projekt, sammen med den tilrejesende kulturberiger fra England, fremmearbejderen Gary Hooper.

(Opdatering den 26-03-2012. Maria Sichlau = Freja Lindgren, efter navneforandring.)

De har et kontaktnetværk som rækker dybt ind i det engelske rockermiljø, English Danish Defence League og The British National Party (BNP) – Der blev dannet i 1982 på resterne af det gamle Front National.

Bo Vilbrand og Michelle Lund fortsatte med gruppen Danish Defence League, i samarbejdede med Anders Gravers, som brugte sine kontakter til de mere høj-religiøse dele af sit netværk, både i England og Amerika.

I de kredse er man åbenbart så “sulten” efter nye “venner”, at man bare behøver at svinge lidt rundt i luften med et kors, et Israelsk flag og råbe halleluja, -så bliver man på det nærmeste forgyldt.

Anders Gravers gamle venner, som har fuldt ham trofast i flere år, med kontakter til Dansk Nationale Front, DNSB – og hvad de nu ellers kalder sig for tiden, – blev der nok ikke snakket ret meget om i den forbindelse.

Det har sikkert heller ikke været det store samtaleemne, da Anders Gravers knyttede kontakter til traumatiserede krigsveteraner, – som under det tidligere regeringssamarbejde, Dansk Folkeparti og VK, – blev svigtet så skammeligt da man vedholdende sparede på hjælpen til de mennesker.

På Facebook, i de offentlige grupper, Danske Defeence League og Danish Defence League, kan man se at striden imellem de to grupper fortsætter.

Maria Sichlau skriver b.la. at hun er udsat for bagvaskelse, løgne samt at man ofte besøger facebook-gruppen med falske profiler, for at lave ballade m.v.

Reference
Netmediet //facebook.com/pages/Danske-Defence-League/201977103173462
Netmediet //facebook.com/danishdefenceleague

For yderlig læsning

Danish Defence League smidt ud af Nakskov