Blodprøver til afstemning


Posted On apr 4 2017 by

Blodprøver til afstemning
Tirsdag diskuterer og onsdag stemmer Parlamentet om en tidlig andenbehandlingsaftale med Sundhedsministrene på forordningen om in vitro diagnoseudstyr.

Skriver man i Margrete Aukens nyhedsbrev – og fortsætter

Forordningen regulerer alt medicinsk testudstyr som bruges udenfor kroppen såsom blodsukkermålingstests, dna-tests, HIV-tests, graviditetstests mv.

EU skal have en samlet høj standard der sikrer at udstyret er i orden.

Myndighederne skal også holde øje med at udstyret bliver tjekket efter at det er kommet på markedet ift. bivirkninger, sikkerhed osv. så man har styr på at det lever op til den lovede standard.

De Grønne har med Margrete i spidsen sikret at det er obligatorisk at tale med en læge eller anden ekspert hvis man får foretaget en dna-test.

Meningen er at har du kræft i familien skal du ikke uden videre kunne teste dig selv for genetisk tilbøjelighed for fx brystkræft uden at en fagperson kan forklare dig om din individuelle risiko for selv at udvikle sygdommen eller om det reelt er en risiko at du kan give den videre til dine børn.

Det er en vigtig sikring af patienten som var overordentlig svær at få igennem lovforhandlingerne.

Industrien som udvikler genetisk testudstyr, lobbyede stærkt for at dna-test skulle kunne købes frit og bruges uden rådgivning.

Link til debatten live tirsdag kl15:00 hvor Margrete bl.a. taler.

For yderlig læsning

www.sf.dk/seneste-nyt

 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her

 

Last Updated on: april 4th, 2017 at 3:14 pm, by


Written by CEZ


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *