Frøken Jensens Agurkesalat


Posted On jun 6 2018 by

Frøken Jensens Agurkesalat

Agurkesalat
Til salaten anvendes 300 g. Agurk, Eddike eller Citronsaft, salt, Peber, Sukker.

Tynde Agurker uden kærner egner sig bedst til Salat
De skrælles og skæres i tynde skiver, som bestrøs med lidt salt, og sættes under et ledt pres en times tid. Saften trykkes af agurkerne, der overhældes med eddike tilsat lidt melis og bestrøs med hvid peber.

Kan anrettes i små udhulede tomater og pyntes med hakket persille.

En agurk betragter vi som en grøntsag, selv om den botanisk set er en frugt eller helt korrekt et bær med mange frø (kerner) og er i familie med græskar, squash og melon.

Oprindelse
Agurk stammer oprindeligt fra Asien, det nordøstlige Indien, hvor den har været dyrket i mindst 3.000 år. Herfra bredte den sig til Kina og senere til Grækenland og Rom.

I lang tid troede man, at agurken stammede fra Østindien, men i nu mener man den har sine rødder i Sydøstasien.

Den geografiske ændring i agurkens oprindelse skyldes, at nogle Hawaiianske forskere fandt nogle
8.000 år gamle agurkefrø, under en udgravning i nærheden af grænsen mellem Burma og Thailand,
men det kan godt være, at agurken er endnu ældre end det.

I 1700-tallet kom agurken via Sydeuropa til Danmark. Men først i 1900-tallet, hvor dyrkning
i drivhus blev mere udbredt, begyndte vi for alvor at dyrke agurker her i landet.

Referencer

Frøken Jensens Kogebog

 
Den evige agurks vandring

 
For yderlig læsning

Planter Liberal Alliance medie-agurker?

 
Dansk Folkeparti sommeragurk

 

Last Updated on: august 4th, 2018 at 5:18 pm, by CEZ


Written by CEZ


Skriv et svar