100 imamer opfordre til freds-demonstration i New York

100 imamer i USA, har taget initiativet.
100 imamer opfordre til freds-demonstration i New York

Den muslimske Fred Koalition er imod krige, fordømme terrorisme og arbejder for at bekæmpe islamofobi.

500 andre organisationer fra arbejderbevægelsen, fredsbevægelsen og borgerrettigheds grupper støtter op bag opfordringen.

I en erklæring vedtaget af de 100 imamer i New York, erklærede de, at – “Vi, 100 imamer fra det muslimske samfund i New York-området, står sammen for at takke vores naboer, der har forsvaret det muslimske samfund mod islamofobi.

Vores naboer har stået i opposition til kongresmand Peter King’s høringer, og mod bestræbelser fra ekstremister til at kriminalisere praktiseringen af islam i Amerika.”

Som Martin Luther King, der i sin store tale, ‘I Have a Dream’, – som han holdt på trapperne til Lincoln Memorial i den amerikanske hovedstad Washington D.C. den 28. august 1963 i forbindelse med den store borgerrettighedsmarch, “March on Washington for Jobs and Freedom” – så har de 100 imamer lignede fredstanker i deres udtalelse.

“Vi opfordrer alle muslimer til at møde op med deres familier lørdag den 9. april 2011. på Union Square i New York, i solidaritet med vores naboer, for retfærdighed i ind-og udland, for fred og arbejdet imod krige og terrorisme, – og for at bringe vores soldater hjem, “lyder udtalelsen.

“Sammen vil vi opfordre til, at de utallige milliarder af dollars som nu bliver brugt til krige, i stedet blive brugt til amerikanernes behov hjemme,” skriver de.

Du kan læse mere HER

For yderlig læsning

Skandaløs demostration i København
 
Q Freedom, højrefløjens muntre hjørne
 
Albanske muslimer, reddede jøder fra nazisterne