300 fulgte Anton Nielsen til fængselsesporten

300 fulgte Anton Nielsen til fængselsesporten
Jeg betragter det nærmest som et ridderslag at justitsministeren og anklageren har udnævnt mig til samfundsfjende sender mig to måneder i fængsel, sagde Anton Nielsen i en historisk tale foran Horserød Statsfængsel.

Og han fortsatte
– Jeg må beklage, at jeg ikke ved denne lejlighed kan sige min ærlige mening om kampens fremtidige førelse.

 
Gør jeg det, er der fare for, at justitsministeren – uanset hvem han/hun måtte være; sort, blå, gul, grøn eller såkaldt rød – udløser yderligere fire måneders ubetinget fængsel til min ringhed. Skriver NetMediet Arbejderen

300 fulgte Anton Nielsen til fængselsesporten
Tre propfyldte busser med faglige aktivister, folk fra solidaritetsmiljøet, tidligere modstandsfolk og helt almindelige mennesker fulgte i dag den 72-årige Anton Nielsen i fængsel.

– Hvor er der kommet mange.
72-årige Anton Nielsen kigger rundt på de 300 unge og gamle aktivister, modstandsveteraner, fagforeningsfolk og andre, der er samlet foran Horserød Statsfængsel i Nordsjælland.

Så tager han sin kone, Inger Nielsen, i hånden, og begynder at gå de 50 meter hen mod hegnet foran fængslet.

Han har lige fået opereret sin hofte og går langsomt og støttet til en krykke.

Reference
//arbejderen.dk/artikel/2011-10-04/300-fulgte-anton-nielsen-i-fængsel

For yderlig læsning

Per-Modstandsfolk-demonstrerer-foran-Horserød-før-terrorfængsling