Alarmcentral: Giv ham noget vand og ring til vagtlægen

Tirsdag eftermiddag døde Mogens Hansen og hustruen Ries nabo bogstaveligt talt i deres arme, mens de forgæves ventede på hjælp.

Selvom parret desperate fortalte alarmcentralen, at naboen var ved at dø. I stedet blev parret opfordret til at ringe til vaglægen og give ham et glas vand.

De fik dog aldrig gennemført samtalen med vagtlægen.
For en telefonsvarer meddelte, at de var nr. syv i køen.

I andet forsøg lykkedes at få vagtcentralen til at sende en ambulance, den blev bestilt som en såkaldt kørsel 2 – altså en ikke-hastende opgave.

Derfor ankom ambulancen ca. 10 minutter efter naboen var død. Skriver Lokalavisen Frederiksund.

Samtidig kan TV2/Lorry fortælle, at vagtcentralen også afviste at sende en ambulance, da en 16-årig dreng fra Hundested som pludseligt fik et ildebefindende og havde svært ved at trække vejret. Først i andet forsøg lykkedes det, nu vil drengens mor klage.

Den 14. juli 2010
– Alarmcentralen skal fungere. Det er helt afgørende for borgernes tryghed, at de kan regne med hjælp, når de ringer 112.

Sådan siger justitsminister Lars Barfoed (K) til Frederiksborg Amts Avis – i en umiddelbar reaktion på de flere tilfælde, hvor borgere i Nordsjælland har følt sig svigtet af alarmcentralen, da de havde allermest brug for nødhjælp.

Reference
//frederikssund.lokalavisen.dk /112-afviste-ambulance-til-doeende-/20100805/artikler/708059881/1025″ Lokalavisen Frederiksund

//sn.dk /Justitsminister-vil-se-paa-noedopkald/Sjaelland/artikel/71983

For yderlig læsning

Hundredevis af ansatte bliver fyret i Køge

1 comment on Alarmcentral: Giv ham noget vand og ring til vagtlægen

  1. Sålænge alarmcentralen styres af inkompetente og overlegne politifolk, vil der ingen forbedring ske. Og det bliver det ved med, – man tager ikke sådan en magtposition fra politiet i en politistat.

Comments are closed.