Amerikansk overvågning skal have konsekvenser

Amerikansk overvågning skal have konsekvenser
Selv om EU’s regler for beskyttelse af borgeres private oplysninger snart er tyve år gamle og ved at blive opdaterede, er de stadig striksere end USA’s. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og fortsætter.
Derfor har EU og USA oprettet en aftale (sikker havn) for at sikre at amerikanske virksomheder overholder EU’s skrappere regler.

Onsdag diskuterer Europa-Parlamentet Sikker Havn-aftalen som skal genforhandles.

For Margrete og De Grønne er sagen klar: USA har tydeligvis overtrådt aftalen, og derfor bør den suspenderes øjeblikkeligt.

De seneste måneders afsløringer fra bl.a. whistleblower Edward Snowden har med al tydelighed vist at amerikanerne blæser på europæisk lovgivning.

Det bør have konsekvenser.
Europa-Parlamentet har tidligere opfordret Kommissionen til at suspendere aftalen med USA pga. af afsløringer om amerikanske myndigheders overvågning af SWIFT-systemet som alle store banker bruger til at overføre penge.

Lækkede dokumenter viser at amerikanerne gennemførte cyberangreb og angreb SWIFT-systemet for at kunne overvåge europæiske borgere ulovligt.

Kommissionen og Rådet har afvist Parlamentets opfordring til at suspendere aftalen, og debatten på onsdag vil derfor ikke blive kedelig.

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her