Asylansøgende nazist udvises fra Norge

Det norske retssystem besluttede onsdag, at nazisten Viacheslav Datsik skal udvises til Rusland. Datsik er kendt fra sin tid som kickbokser og har været dømt for flere forbrydelser.

Da Datsik meldte sig som en asylansøger til politiet i Oslo i september sidste år medbragte en ladt pistol. En domstol idømte ham derfor otte måneder i fængsel.

Datsik har tidligere konkurreret i kampsport MMA (Mixed Martial Arts), og blev berygtet for sin brutalitet.

Den svenske site MMAnytt.se gav ham i foråret, den tvivlsomme ære at blive optaget på deres liste over “De syv største galninge i Mixed Martial Arts”.

Ud over det, er han et fremtrædende medlem af den forbudte neo-nazistiske organisation russiske SS og har været en af frontfigurene i den neo-nazistiske organisation slavisk Association. (Slavjanskij Soyuz, “Slavisk Union”), som tidligere i år åbnede en butik i den norske hovedstad.

Ifølge den svenske militærhistoriker Lars Gyllenhaal, har organisationen adgang til militære våben.

Han blev i 2007 dømt i Rusland til psykiatrisk behandling efter at ha røvet flere butikker og blev, indtil han flygtede i august 2010 holdt indespærret på et psykiatrisk hospital i Sankt Petersborg, hvorfra han flygtede den 22. August.

Siden da har han været eftersøgt af russisk politi.
Skriver NetAvisen EXPO

Reference
Netmediet, MMAnytt.se
Netmediet, //expo.se:80/2011/asylsokande-nazist-utvisas-fran-norge

For yderlig læsning


Blogger straffet for overtrædelse af våbenloven

 
Nordsjælland arnested for højreekstremisme
 
Jonni Hansen’s ven og Pia Kjærsgaard’s fan får 30 dage i skyggen for mordtrusler