Baronessens nytårstale 2013-2014

Endnu et år er gået – Baronessens nytårstale 2013-2014

31. december 2013 kl. 16.28
Af Runa Dorph-Petersen Espersen 1. januar 2014

Så siger vi farvel til 2013 og byder velkomen til 2014 herfra benzintanken i Ørsted på det mørke men skønne Djursland…

Det har været et år som har budt på godt og ondt for os alle, og et år hvor ultraliberalismen har gøet voldsomt i baggrunden for at tale ned til især arbejdsløse som de mener skal få fingeren ud og arbejde for lønninger helt ned til 30 kr i timen..

Til jer vil jeg sige: Rend mig hvor jeg er højest når jeg plukker jordbær, tag nu selv først og sæt jeres egen løn ned til det i forlanger andre skal arbejde for.

Det har også været et år fuld af reformer som har gjort ondt på mange og kommer til at gøre ondt på flere, noget som ikke passer mig og som jeg vil brøle op om ikke er godt nok hele vejen igennem 2014, hvis ikke der er et par styk der får ondt i røven af det og forsøger at give mig mundkurv på.

Året har også budt på en åbning omkring social dumping og heldigvis er flere kommuner begyndt at få klausuler indført så den slags er sværere at få gang i rundt om.

Nu mangler vi bare at ALLE kommuner får lavet det, samt får lavet aftaler om kædeansvar.

2013 er også det år, hvor den indre svinehund er dukket op omkring højtiderne fordi folk søger hjælp om de så er røde, gule, blå, sorte, brune og til den indre svinehund vil jeg sige: Du burde gå i terapi for at få ændret din frygt for det som ikke er kolonihave idyl eller tyske schlagere…

Til de 179 medlemmer af folketinget vil jeg sige: HUSK AT MENNESKET SKAL SÆTTES HØJERE END ØKONOMIEN…

Til jer der er uenige i det: Ulykken kan også ramme dig i form af sygdom, arbejdsløshed, handicap osv…

Til de som ikke vil være en del af fælleskabet (betale skat til samfundet) vil jeg sige: Betal jeres skolegang, uddannelser, lægebesøg, sygehus og des lign selv, for jer vil jeg sgu ikke ofre noget på.

Og med denne svada vil jeg sige..GODT NYTÅR!!!
Skriver Runa Dorph-Petersen Espersen – i sin note ved årsskiftet den 1. januar 2014

For yderlig læsning

Baronessens nytårstale 2012 – 2013