Birthe Rønn Hornbechs fald

Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre, var en lille brik i det puslespil, der i sidste ende førte til Birthe Rønn Hornbechs fald.

Det siger Camilla Dindler, som har begået en ny ph.d.-afhandling.

En ph.d.-afhandling med navnet, Christiansborg uden for citat, hvor Camilla Dindler fra Københavns Universitet har fulgt livet blandt journalister, politikere og presserådgivere på Christiansborg.

Politikere hjælper journalister
Politikere hjælper journalister uden at opnå andet end fremme af deres egen politik.

Således fortæller ph.d’en, at Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre i høj grad hjalp journalisterne fra Berlingske Tidende med at afsløre, at udlændingeservice og integrationsministeriet behandlede sager om danskere, der ville have deres ægtefælle til landet, – i strid med internationale regler.

Han fremskaffede en lang række folketingsdokumenter, der entydigt pegede i retning af regelbrud og stillede det hele op i et forladt gruppeværelse, som et tag-selv-bord af dokumentation.

Berlingskes afsløringer blev belønnet med den næstfornemmeste journalistiske pris i Danmark og førte til ændring af praksis.

Morten Østergaard fik ikke særlig omtale af sagen, – men sikrede, at borgerne blev behandlet efter reglerne – og i større overensstemmelse med Det Radikale Venstres synspunkter.

-Men i det lange løb fik Morten Østergaard måske mere ud af det.
Sagen endte med at være en lille brik i det puslespil, der i sidste ende førte til Birthe Rønn Hornbechs fald, siger Camilla Dindler. Ifølge Videnskab.dk

Reference
//videnskab.dk /kultur-samfund/christiansborg-journalister-skaber-politik”

For yderlig læsning

Nedlæg Integrationsministeriet – fremmedhadernes højborg

Myndighederne sylter konventionsbrud og smider ting væk