Brasilien: Kritisk blogger skudt i Rio

En blogger kendt for at skrive kritisk, om korruption blandt lokalpolitikere og embedsmænd, i Rio de Janerio og i politiet, er blevet dræbt af skud i Rio de Janerio.

Bloggeren Ricardo Gama 40, er ifølge den internationale komite til beskyttelse af journalister CPJ, blevet dræbt af flere skud, onsdag morgen i Rio de Janerios Copacabana område.

Politiets rapport, oplyser at Gama blev fundet skudt i hovedet, nakken og brystet, af en ukendt gerrningsmand fra en grå bil.

Gama var blogger og advokat og kendt for at skrive kritisk, om politikere og embedsmænd i Rio de Janerio og om politikorruption i hele Brasilien.

Den internationale komite til beskyttelse af journalister CPJ, kræver i dag på deres hjemmeside, at de brasilienske myndigheder omgående, iværksætter en omfattende undersøgelse af det de omtaler, som Et brutalt angreb og drab på bloggeren Ricardo Gama.

Carlos Lauría CPJ,s seniorkoordinator tilføjer.
Rapporter i Brasilien skal kunne rapporter om embedsmænds og politikeres korruption, uden frygt for at blive udsat for fysiske repressalier.

Politiet i Rio de Janerio, er allerede gået i gang med at undersøge, om drabet af Gama kan være politisk motiveret og om han blev dræbt, fordi han udtalte sig stærkt kritisk, om regerings og lokale politikere. Skriver Margrethe S. Hansen på Netavisen, P77.dk

Reference
Netavisen, P77.dk – //p77.dk/demokrati/ytringsfrihed/brasilien-kritisk-blogger-skudt-i-rio

For yderlig læsning

Er_slet_ikke_nogen_der_skal_slås_ihjel,_Marianne_Forsberg?
 
//shansensblog.blogspot.com/2010_03_02_archive/Kære_PET_vi_vil_så_gerne_hjælpe_jer_med_at_bekæmpe_politisk_ekstremisme_så_kig_med_her