Danmark er ikke frifundet i romasag

Selv om det i sidste time lykkedes Jens Rohde at få bremset at Danmark direkte nævnes i Romaresolutionen, er kritikken stadig med.

I sidste uge vedtog Europaparlamentet en fælles resolution, der udtrykker dyb bekymring over den behandling, romaerne udsættes for i Europa, blandt andet henvises der til masseudvisningerne i Frankrig og den populistiske og racistiske tone, som har domineret den politiske debat om romaerne.

Skriver SF i sin pressemeddelelse –og forsætter

Retten til fri bevægelighed gælder alle EU-borgere, heriblandt romaerne.
Men selv om Jens Rohde fik pillet Danmark ud af resolutionen i sidste time, er det ikke ensbetydende med at Danmark er frifundet.

Så længe det ikke er dokumenteret, at der har foreligget en individuel begrundelse for de romaer, der hen over sommeren er blevet udvist fra Danmark, så længe vil der være en mistanke om at Danmark har lagt sig i Frankrigs slipstrøm.

Dertil kommer, at både FN og Europarådet har kritiseret Danmarks behandling af romaer.

Vi håber derfor, at Kommissionen vil følge op på kritikken af samtlige europæiske lande, og det ville klæde Lars Barfoed med en omhyggelig redegørelse for de danske udvisninger, så vi forhåbentligt kan få afkræftet vores værste bekymring. Skriver SF i sin pressemeddelse.

Læs den endelige resolution her

EU har vedtaget en resolution, der kritiserer Frankrigs masseudvisninger af romaer hen over sommeren. Danmark var på et tidspunkt også i skudlinjen for at få kritik, fordi vi udviste 23 romaer i sommers.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF