Danmark har brug for en ansvarlig investeringspolitik


SF vil have Økonomi- og Erhvervsminister, Brian Mikkelsen til at sætte en stopper for, at kommuner investerer borgernes penge på etisk uforsvarlige måder.

Ifølge bladet Kommunen har Danske kommuner investeret mange millioner kr. i statsobligationer i lande som DR Congo og Pakistan, der ifølge Udenrigsministeriet ikke overholder menneskerettighederne. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
– I SF mener vi, at kommunerne har pligt til at forvalte borgernes penge økonomisk forsvarligt, men også etisk forsvarligt.

Vi er overbeviste om, at kommunerne og andre investorer reelt også ønsker at investere etisk forsvarligt, men gang på gang ser vi eksempler på, at de ikke modtager en tilstrækkelig vejledning, og derfor ender med at investere i foretagender, som desværre ikke lever op til en etisk ansvarlig investeringspolitik, siger Pernille Frahm.

– SF har tidligere taget initiativ til et beslutningsforslag, der forbyder investeringer i,
produktion af og handel med klyngevåben, helt i tråd med Oslo-aftalen fra 2008.

Vi foreslog, at regeringen i samarbejde med relevante organisationer som fx DanWatch,
skulle udarbejde en liste over de virksomheder som falder under forbuddet.

Det ville tilføre området en helt ny gennemsigtighed, der vil gøre det meget lettere for forbrugerne at gennemskue, hvad de er med til at støtte.

Desværre ville regeringen og Dansk Folkeparti ikke være med til at vedtage forslaget.

– Etisk forsvarlige investeringer må fremmes og derfor vil jeg på vegne af partiet og som SF’s ordfører for våbenkontrol spørge økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen, om han agter at sætte ministeriet til at undersøge kvaliteten af de forskellige screeningsbureauer, som i dag er noget nær den eneste hjælp kommunerne og andre investorer har til at finde ud af, om der er problemer med etikken i deres investeringer.

Pernille Frahm, SF’s ordfører for våbenkontrol

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF


Se også: Afskaffelse af efterløn øger IKKE beskæftigelse