Dansk Socialrådgiverforening: Socialrådgivere hænges ud i sort register

På en ny hjemmeside kan man se navn, stilling og arbejdsplads på socialrådgivere, advokater, ansatte i politiet og ved domstolene, som nogen har klaget over. Skriver Dansk Socialrådgiverforening i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Højst ubehageligt, mener Dansk Socialrådgiverforening, som opfordrer arbejdsgivere til at tage problemet alvorligt.

Datatilsynet vægter i lignende sager hensynet til ytringsfriheden tungere end beskyttelse af privatlivet.

-Velkommen til Det Sorte Register. Steder hvor der registreres.
Det Sorte Register laver KUN en registrering på personer hvor det kan bevises at loven har været overtrådt.

Sådan beskriver freelancefotograf Ole Christiansen formålet med sin hjemmeside Detsorteregister.dk, som er gået i luften i starten af november.

En hjemmeside, hvor borgere kan klage over socialrådgivere, politi, dommere eller plejeforældre.

Man skriver direkte ind i et online-register, hvor den offentligt ansatte bliver hængt ud til offentligt skue med fuldt navn, stillingsbetegnelse og adresse og telefonnummer til arbejdspladsen.

Men det er en højst ubehagelig hjemmeside, mener Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, som er ked af, at Det Sorte Register hænger personer offentligt til tørre på et tyndt grundlag

-Det her er en meget, meget ubehagelig jagt på socialrådgivere og andre, som passer deres arbejde. Som socialrådgivere må vi nogle gange træffe nogle beslutninger, som går folk imod, men som følger lovens bogstav.

Og vi har jo også et klagesystem, som vi da gerne vil opfordre borgerne til at bruge i stedet for at en freelancefotograf (hjemmesidens ejermand, red.) skal vurdere, om noget er lovligt eller ulovligt, siger Bettina Post. På //Dansk Socialrådgiverforenings Netmedie

Se tidligere afgørelse
I en tidligere udtalelse i 2003 fra Datatilsynet, (side 82), – foretog Datatilsynet en afvejning af, om persondatalovens regler greb unødigt ind i informations- og ytringsfriheden, jf. den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 10.

I en anden sag vedrørende ingeniører, som hænges ud på hadesider på nettet, er linjen den samme.

I et svar fra tidligere finansminister Thor Pedersen (V) til Folketingets Retsudvalg, -står der, at Datatilsynet og Kammeradvokaten har set på den konkrete sag.

På grundlag heraf har tilsynet vurderet, at der ikke er grundlag for at forfølge sagen juridisk.

Læs -SYG I SVENDBORG –nu med maske

Manden bag Det Sorte Register
Ole Eli Christiansen fra Hadsund, står bag hjemmesiden detsorteregister.info


Opdateret 1-2-2015.
Manden bag de omstridte hjemmesider “politietdummersig.dk” og “detsorteregister.info” -blev ved byretten i Aalborg torsdag, idømt to års fængsel for groft bedrageri samt, for i to tilfælde over for piger, at have udgivet sig for at være politibetjent. Ole Christiansen skal to år bag tremmer for millionbedrageri.

Reference
Hjemmesiden //ft.dk /samling/20051/almdel/reu/spm/328/svar/249494/273342
Hjemmesiden //nordjyske.dk /nyheder/manden-bag-det-sorte-register-i-faengsel/2b435565-b562-4bf8-a4ad-0c55ad4dd03d/4/1513