Delegation til dyfrossen Palæstina/Israel fredsproces


Delegation til dybfrossen Palæstina/Israel fredsproces
Margrete er i denne uge arrangør på en rejse til Palæstina og Israel for kolleger fra den Grønne Gruppe i Parlamentet. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Det er hun for at skabe større opmærksomhed om Israels nu snart 48 års besættelse af Palæstina og dens mange følger for palæstinenserne især fra de ulovlige bosættelser af Israelere i det besatte land.

Det sker samtidig med at den danske udenrigsminister Kristian Jensen mødes med de europæiske udenrigsministre i Bruxelles bl.a. for at tale om netop konflikten mellem Israel og Palæstina.

Margrete opfordrer den danske minister til at tage en række redskaber i brug der kan sætte skub i den nærmest dybfrosne fredsproces, først og fremmest ved at presse Israel til at opgive bosættelserne på Vestbredden og gå i reelle forhandlinger om en to-statsløsning.

Hun foreslår at EU’s handels- og associeringsaftale med Israel suspenderes da den udtrykkeligt forudsætter at Israel overholder menneskerettighederne og at varer fra de ulovlige bosættelser ikke får del i de favorable handelsvilkår hvilket er i direkte strid med EU’s lovgivning.

Ansvaret for korrekt mærkning af bosættervarer bør klart ligge hos Israel.

Herudover skal EU’s beslutning om at det offentlige ikke må bruge virksomheder som opererer i bosættelserne respekteres.

Se det foreløbige program for turen her

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her