Demonstration for velfærd 12. maj

300420160108

Kom til demonstration for velfærd 12. maj

12. maj demonstrerer hele landet mod regeringens milliardnedskæringer. Der er lige nu planlagt demonstrationer og aktiviteter foran rådhuse i over 50 byer, og flere melder sig hele tiden.

Vi vil i fællesskab sende det klare signal til både kommunerne og regeringen, at der er råd til velfærd, og at vi vil have mere – og ikke mindre velfærd.

Skriver Enhedslisten i sit nyhedsbrev – og fortsætter

Tjek om din by er med
Regeringen og resten af blå blok vil tage 2,4 milliarder fra kommunerne hvert år gennem det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det vil føre til fyringer af tusinder offentligt ansatte og stærkt forringet tryghed for børn, ældre, syge og udsatte. Samtidig vil de blå partier ikke kompensere kommunerne fuldt ud for de mange nye opgaver med at modtage og integrere mennesker, der flygter fra krig, forfølgelse og katastrofer.

Vi har råd til velfærd
Det er udelukkende et politisk valg, om der er råd til velfærd. Hvis vi slår hårdere ned på velhavere, der gemmer deres formuer ulovligt i skattely, hvis vi dropper købet af nye kampfly til milliarder af kroner, og hvis vi ruller den forrige og nuværende regerings asociale skattesænkninger for virksomheder og rige mennesker tilbage, så vil der være mange milliarder ekstra til vores fælles velfærd.

Forhandlinger i maj
I begyndelsen af maj starter forhandlingerne om en kommuneaftale for 2017 mellem regeringen og kommunerne. Regeringen lægger op til en aftale, der vil betyde mindre velfærd og store milliardnedskæringer. Men det kan der laves om på, hvis Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse står fast på, at nedskæringerne skal tages af bordet.

Du kan være med til at presse regeringen og KL til at vælge velfærd og tryghed frem for nedskæringer. Kom og demonstrer den 12. maj sammen med Velfærdsalliancen og alle vi andre, der også vil have mere velfærd. Tag dine kolleger, venner og familien med.

Med venlig hilsen
Rune Lund, kommunalordfører

Få flere fakta og argumenter på Enhedslistens hjemmeside HER

 
Få det store overblik over alle aktiviteterne på Velfærdsalliancens hjemmeside HER