Det er profitabelt at vildlede kunderne, og store dele af medicinalindustrien bruger alle kneb inklusiv bedrageri, bestikkelse og korruption. Det er på tide at få ryddet op og sat borgernes helbred og samfundsøkonomien først.
Skriver SF i sin pressemeddelelse –og forsætter
Medicinalindustrien har ikke dit helbred som første prioritet.
Gang på gang bliver den taget i at vildlede forbrugerne for at tjene flere penge.
Den bruger alle tricks for at snyde og narre forbrugerne, og det ser ud til at EU-domstolen bliver blød i knæende.
Margrete har længe kæmpet for større åbenhed i virksomhedernes forskningsresultater så de ikke kan lyve om deres produkters bivirkninger.
Men en ny midlertidig afgørelse giver dem lov til at fortsætte mørklægningen -til stor ærgrelse for forbrugerorganisationer.
Og dette er også stik imod den europæiske ombudsman som fastslår at oplysninger –kliniske såvel som ikke-kliniske – der understøtter den videnskabelige vurdering af et medicinsk produkt IKKE kan anses for at være forretningsmæssigt følsomme og i hvert fald ikke har forrang for menneskers helbred.
I går dokumenterede DR’s 21 Søndag derudover at mens virksomhederne i USA får bøder i milliardklassen når de bryder loven, slipper de samme virksomheder i Danmark med at betale småpenge.
Den multinationale virksomhed AstraZeneca med en omsætning på 150 mia. kr. slap med sølle 80.000 for at vildlede forbrugerne.
Det er alt for lidt og får dem jo på ingen måde til at ændre adfærd.
Dagbladet Information har ligeledes i dag to artikler om medicinalindustriens grove metoder som Kommissionen nu er opmærksom på (Lundbeck har fået en gigantisk bøde som domstolen forhåbentlig ikke svækker).
Medicinalindustrien har gang på gang vist at den sætter profit over borgernes helbred. Det er på tide vi tager affære og tvinger dem til at opføre sig ordentlig, siger Margrete Auken.
Reference
//dr.dk/tv/se/21-soendag/21-soendag-71/05.27-21-Søndag-på-dr.dk
For yderlig læsning.