Din Facebook-profil må bruges af pressen

De fleste Facebook brugere tror, at deres profil er et privat og lukket forum.

Men de kan tro om igen.
I Pressenævnenes retningslinjerne gøres det klart, at hvis man har en åben Facebook-profil, ligger ens information frit tilgængeligt for danske medier.

Private fotos og alt det tekst, man skriver på Facebook kan bruges frit af journalister uden at spørge personen bag profilen om lov.

Er der tale om en lukket profil, så betragter Pressenævnet profilen som forbeholdt de venner, man har givet adgang til profilen, – med mindre at en journalist kan komme i besiddelse af materiale fra en lukket profil, der har så stor samfundsmæssig interesse, at en offentliggørelse overstiger hensynet til ejeren af profilen på Facebook.

Materialet kan i sådanne situationer offentliggøres uden at medføre en tilsidesættelse af de presseetiske regler.

‘Special Provisions Applicable to Share Links If you include our Share Link button on your website, the following additional terms apply to you: We give you permission to use Facebook’s Share Link button so that users can post links or content from your website on Facebook. You give us permission to use such links and content on Facebook. You will not place a Share Link button on any page containing content that would violate this Statement if posted on Facebook.’

Du giver Facebook ret til at bruge dit indhold, når du opretter en profil, og dermed giver du dem ret til at videregive det til f. eks pressen.

Dette er kun et eksempel på at facebook ejer din profil og de links du lægger ud, herunder links til f. eks. billeder.

Du kan ikke forhindre Facebook i at bruge din profil.
Se endvidere Pressenævnets årsberetning 2009. HER (PDF-fil)
 
Eller download den her: Aarsberetning_2009
 

2 comments on Din Facebook-profil må bruges af pressen

  1. og det er så der i strider ikke i går jo ind på lukkede profiler og kopiere hele profilen og lægger herinde.
    plus i er jo ikk journalister.
    i er bare nogle fuckt up uintillegente mennesker der ikke har nogen form for et liv

  2. jeg vil gerne se et bevis på , at du , Zølck kan tillade dig, at gå ind på lukkede profiler, og kopier alt om os, tage vores billeder og smække ud offentligt…. Der er jo nok en grund til, at vi har lukket vores profil din nar……… Så kom du med bevis på at du ikke overskrider loven, og jeg må så respekterer

Comments are closed.