Ekspert – Styrelse brød god forvaltningsskik

Ekspert – Styrelse brød god forvaltningsskik
Arbejdsmarkedsstyrelsen har ikke styr på principperne om god forvaltningsskik. Det skriver man på hjemmesiden, Altinget.dk

Det er i strid med god forvaltningsskik, at Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke ved, hvem der har skrevet vejledninger, som har ligget på hjemmesiden //seasonalwork.dk, lyder vurderingen fra en ekspert i forvaltningsret.

I et brev til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg har beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) forklaret, at informationerne på hjemmesiden ikke er omfattet af offentlighedsloven.

Derfor har Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke pligt til at registrere, hvem der har skrevet råd og vejledninger på hjemmesiden, mener hun.

Den holder imidlertid ikke, at hjemmesiden ikke er omfattet af offentlighedsloven, betyder ikke, at der for en offentlig myndighed, slet ikke gælder retningslinjer for udarbejdelsen af de vejledninger som lægges ud på hjemmesiderne.

-Der gælder de principper om god forvaltningsskik, som Folketingets Ombudsmand har fastslået, og som i øvrigt svarer til almindelig sund fornuft.

Nemlig at man i en forvaltning skal vide, hvem der har lavet hvad.
En offentlig forvaltning skal bygge på troværdige oplysninger, og det skal være muligt at kontrollere, hvor oplysningerne kommer fra.

Det er ganske elementære krav til en offentlig forvaltning, siger Oluf Jørgensen, ifølge hjemmesiden, Altingetdk

Reference
hjemmesiden, //altinget.dk /artikel /ekspert-styrelse-broed-god-forvaltningsskik/Altinget.dk

For yderlig læsning

Syge modtager enslydende svar på deres henvendelser til Beskæftigelsministeriet