Energi-Union til afstemning i Parlamentet

020920132150

Energi-Union til afstemning i Parlamentet
I november gjorde vicepræsident for EU-Kommissionen Maroš Šefčovič status på energi-unionen og udstak også her prioriteterne for arbejdet det næste år. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Tirsdag den 15. november stemmer Parlamentet om en stor såkaldt egeninitiativrapport om energi-unionen, og dette bliver så Parlamentets krav til Šefčovič om hvordan arbejdet bør skride fremad.

I den Grønne Gruppe mener vi at Juncker-Kommissionen har brudt sine løfter på tre vigtige områder inden for energiunionen:

1) Europa-Parlamentet har længe ønsket at vi skal have et bindende mål om at nå 40% energieffektivitet i 2030, men her foreslår kommissionen kun 30%.

2) Vicepræsident Sefcovic har ligeledes lovet at EU skal være verdens nr. 1 på vedvarende energi. Men kommissionen har ingen rigtige planer for at øge investeringerne i vedvarende energi.

3) EU-Kommissionen tøver med at udvikle et bindene system til kontrol med medlemsstaternes klimaplaner, her bliver kommissionen presset af de mest konservative kræfter i EU, Storbritannien og Polen.

Vi håber selvfølgelig på at en ambitiøs rapport får et flertal i parlamentet på tirsdag.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her