Enhedslisten: Justitsministerens løgn er uacceptabel

Enhedslisten: Justitsministerens løgn er uacceptabel

Vi har netop meddelt, at vi ikke længere har tillid til justitsminister Morten Bødskov, og samtidig bedt statsministeren om at drage den eneste mulige konsekvens: At bede justitsministeren om at træde tilbage. Skriver //enhedslisten.dk i sin pressemeddelelse

–og fortsætter
Baggrunden for, at vi ikke længere tør stole på Morten Bødskov, er sagen om Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

Sagen har udviklet sig dag for dag de sidste uger, men den handler grundlæggende om, at justitsministeren har vildledt Folketingets retsudvalg.

Indtil i går eftermiddags fastholdt Morten Bødskov, at han havde givet retsudvalget den sande forklaring, men i går og under dagens samråd har han erkendt, at det var løgn.

Det er afgørende for vores folkestyre, at der er tillid mellem regeringen og Folketinget. Vi skal kunne regne med, hvad en minister fortæller.

Og det er helt undergravende for den tillid, at en minister bevidst opfinder usande forklaringer til et af Folketingets udvalg, som det her er sket med retsudvalget.

Partifarve spiller ingen rolle
Det er vigtigt for os at understrege, at vores mistillid til Morten Bødskov absolut intet har at gøre med årets finanslovsforhandlinger, som flere politiske kommentatorer ellers har spekuleret i

Det handler ikke om hævn eller tak-for-sidst, men ganske enkelt om en minister,
der har løjet over for Folketinget.

Når vi i Enhedslisten tager stilling til en sag som den her, så er vi farveblinde. Det afgørende er ikke, om ministeren sidder i en rød regering eller en blå regering.

Og det har ingen betydning, om ministeren hedder Morten Bødskov, Birthe Rønn Hornbæk eller noget helt tredje.

Folketinget og offentligheden skal kunne stole på alle ministre, og Morten Bødskov har i denne sag vist, at han ikke fortjener vores tillid.

Derfor bør han trække sig.

Gode hilsner,
Pernille Skipper
hjemmeside /enhedslisten.dk