EU-Nyt: Ungarns demokratiske deroute forsætter

EU-Nyt: Ungarns demokratiske deroute forsætter

Efter den skarpt kritiserede medielovgivning gav ungarsk presse mundkurv på sidste forår, forsætter Viktor Orban ned af den totalitære sidevej med en ny antidemokratisk forfatning.

Skriver SF i sin pressemeddelelse -Og fortsætter
De Grønne kræver umiddelbar og kontant handling fra Kommissionen.

Et uafhængigt bank- og retssystem er ligesom den frie presse snart en myte blot i Ungarn.

Med den nye forfatning, der trådte i kraft 1. januar, tegner Viktor Orban’s totalitære tendenser sig om muligt endnu tydeligere.

Ungarn er et af de lande i EU, som er værst ramt af den økonomiske krise og har derfor hårdt brug for EU`s økonomiske støtte.

Den Grønne Gruppe vil derfor på denne uges plenarsamling holde Kommissionen fast på at udnytte dette trumfkort til at sætte “Viktator” (som der råbes på gaderne i Budapest) på plads – samt anbefale at vi omsider anvender de sanktionsmuligheder, som findes i traktaten.

Det er ikke kun Ungarns, men hele EU’s image, der står på spil.

Hvis medlemslandene ikke respekterer grundlæggende demokratiske spilleregler hjemme, er det svært kritisere andre lande med en troværdig stemme.

Vi skal derfor insistere på at Kommissionen og Rådet sørger for at EU’s demokratiske optagelseskrav, de såkaldte “Københavnerkriterierne”, stadig gælder efter et land er blevet medlem. Skriver SF i sin pressemeddelelse

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her