Europa-Kommissionen censurerer rapport om statsstøtte til atomkraft

020920132150
Europa-Kommissionen censurerer rapport om statsstøtte til atomkraft
Energikommissær Günther Oettinger ændrer i rapport for at beskytte statsstøtte til atomkraft og fossile brændstoffer. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og fortsætter
Europa-Kommissionens rapport om statsstøtte til energi i Europa offentliggøres i dag kl. 15.

På ét helt afgørende punkt adskiller denne version sig fra tidligere lækkede udkast: Tal for statsstøtten til de forskellige energiformer er nemlig blevet fjernet af den tyske energikommissær Günther Oettinger.

“Det er pinligt at kommissær Oettinger har fået lov til at eliminere disse vigtige tal.

Men også temmelig dumt.
Den enorme statsstøtte til atomkraft og fossile brændstoffer er jo kendt, og selvfølgelig bliver han afsløret. De der lader sig narre, er selv ud om det” siger Margrete Auken.

Af de tidligere udkast fremgår det at atomkraft årligt modtager 262 mia. kr. (hvis prisen for lukning og oprydning, den såkaldte dekommisionering, ikke er indregnet heri, kan beløbet blive meget større), mens gas og kul støttes med 495 mia. kr. (når man medregner forureningsomkostninger for folkesundheden).

Til sammenligning modtager vedvarende energi statsstøtte for 225 mia. kr.

-Det har jo været en offentlig hemmelighed i årevis at atomkraft slet ikke kan overleve på markedsvilkår, men skal plejes og støttes af staterne. Det ville vi kunne se sort på hvidt hvis altså ikke lige kommissær Oettinger havde forsøgt at få det til at gå væk.
Nice try – but… siger Margrete Auken.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Margrete deltager i paneldebat ved CPH:DOX