Europæisk ungdomsgaranti vedtaget

Efter en lang og stridsom rejse vedtog EUs beskæftigelsesministre i sidste uge en ungdomsgaranti, der sikrer alle unge under 25 år i Europa job eller uddannelse senest 4 måneder efter, at de er blevet arbejdsløse. Skriver SF i en pressemeddelelse,

-og fortsætter
14 millioner unge i Europa er lige nu hverken i uddannelse eller arbejde, og det koster årligt EU-landene op mod 1.000 mia. danske kroner.

På trods af de rystende tal har der ikke været en samlet og koordineret indsats fra EUs side, blandt andet fordi bekæmpelse af arbejdsløshed er et nationalt anliggende.

Men i den forgangne uge blev der lavet om på det, da EUs beskæftigelsesministre på et møde i Bruxelles vedtog en ungdomsgaranti for alle Europas unge under 25 år.

120720102128

Garantien betyder, at alle unge nu har ret til et tilbud om job, uddannelse eller videreuddannelse senest 4 måneder efter, at de er blevet arbejdsløse – en garanti der formentlig vil presse de lande, der endnu ikke tager problemet med ungdomsarbejdsløshed alvorligt, til at reagere.

For Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet, og særligt for Emilie, havde sidste uges vedtagelse også en personlig vinkel, for ideen om en europæisk ungdomsgaranti blev faktisk fremsat første gang i en betænkning her i Europa-Parlamentet for knap 3 år siden, som Emilie var forfatter på.
Det er med andre ord en sejr, som vi med god ret kan tage en pæn del af æren for.