Fire mænd dømt for at opildne til racehad

290420131043

Fire mænd dømt for at opildne til racehad
Fire mænd blev dømt fra 30 måneder og op til tre års fængsel, for at opildne racehad på en italienske hjemmeside med forbindelser til den nynazistiske gruppe Stormfront.

De fire, som er i alderen 23 til 42 og er fra flere forskellige byer i Italien, blev dømt for “at fremme og lede en gruppe, hvis formål var foranledning til etnisk, religiøs og racemæssig diskrimination og vold”.

En dommer i Rom, fandt de fire skyldig i at målrette racehad mod “Jøder og indvandrere, være fortaler for overherredømme af den hvide race, anstiftelse af racisme samt Holocaust-benægtelse”.

De fire, blev anholdt den 16 november 2012, efter politiet havde lukket hjemmesiden, som de løbende havde fremført antisemitisk og hvid racist propaganda på.

Anholdelserne blev foretaget i Milano, Frosinone og Pescara, mens omkring 17 ransagninger blev udført, flere andre steder, de fleste i den nordøstlige del af Italien.

‘Nazi-fascist’ propaganda og våben blev fundet under ransagningerne.

Den italienske gren af Stormfront er en del af et internationalt netværk som blev grundlagt af den tidligere leder af Ku Klux Klan, Don Black.

290420131120
Billedet herover er venligst udlånt af The Southern Poverty Law Center

På en liste over såkaldte, italienske forbrydere, udarbejdet af den neo-nazistiske gruppe var flere fremtrædende personligheder.

Bl.a. Ærkebiskopen Cesare Nosiglia i Torino, formanden for det jødiske samfund i Rom, formanden for den muslimske Union i Italien, borgmesteren i Padova, samt flere dommere og journalister.

Ifølge medierne, var de på listen på grund af deres støtte til indvandrere.
Den 8 April 2013. fik de fire mænd deres dom.

Referance
Netmediet //en.wikipedia.org/wiki/Don_Black_(white_nationalist)

Netmediet //splcenter.org/get-informed/intelligence-files/profiles/don-black

Netavisen //gazzettadelsud.it/news/english/41782/Four-race-crime-convictions-for-neo-Nazi-website-Gazzetta-del-Sud

For yderlig læsning.

Hadegrupper på Facebook og deres bagmænd