Flygtninge i Europa


Ikke siden 2. Verdenskrig har så mange mennesker været tvunget på flugt.

Vores børn, børnebørn og oldebørn kommer til at læse om disse dage, uger, måneder og år i historiebøgerne. Skriver Enhedslisten i sin pressemeddelelse,

-og fortsætter
Om de 60 millioner mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem. Om hvordan verdenssamfundet reagerer. Om hvordan Danmark reagerer.

Regeringens flygtningepolitik er helt grundlæggende dybt nedslående. Tænk, at Danmark reagerer ved at gøre alt, hvad man overhovedet kan for at undgå, at mennesker i livsfare søger hjælp og beskyttelse her hos os. Tænk, at højrefløjen kan få sig selv til igen og igen at sige, at hjælpen i nærområderne skal styrkes markant – samtidig med, at de vil skære 2.6 milliarder kroner på udviklingsbistanden.

Det er til gengæld oprigtigt opløftende at opleve, hvordan tusinder af mennesker pakker bilen med soveposer, vintertøj, klapvogne, mad og vand. Stiller hjem og køretøj til rådighed. Åbner deres hjerter. Sender penge. Starter indsamlinger. Går dør til dør. Arrangerer fællesspisning, når der flytter flygtninge ind på villavejen. Stiller sig til rådighed som lektiehjælpere. Tager det kæmpemæssige ansvar på sig, som det er at påtage sig forældremyndigheden over uledsagede flygtningebørn.

Afmagt og frustration forvandles til handling. En handling, der gør en forskel.

Der er mange muligheder for at hjælpe.
På Enhedslistens hjemmeside har vi samlet en oversigt over nogle af de ting, som du selv kan gøre.

Se den her: Hvad kan du selv gøre?

En fælles europæisk løsning er nødvendig
Enhedslisten har i årevis arbejdet for, at vi i Europa finder en fælles løsning for at sikre beskyttelse til de flygtninge, der kommer hertil. Det er helt nødvendigt, at vi fordeler opgaven med at hjælpe flygtninge solidarisk imellem os. Situationen netop nu viser med al tydelighed, at det hverken er retfærdigt eller realistisk, at de lande, som tilfældigvis har Europas ydre grænser, skal påtage sig hele flygtningeopgaven. Fordelingen af flygtninge skal både tage højde for landenes indbyggertal og størrelse, men også deres økonomiske formåen.

På Enhedslistens hjemmeside har vi samlet en lang række spørgsmål og svar omkring flygtningesituationen. Situationen udvikler sig hele tiden, og du kan følge med på hjemmesiden, hvor vi løbende vil informere om politiske tiltag og folkelige aktiviteter, du kan deltage i for at hjælpe de mange mennesker i nød.

Med venlig hilsen
Johanne Schmidt-Nielsen
Politisk ordfører
Hjemmesiden /enhedslisten.dk