FOA-medlemmer frygter kortere efterløn –

Mange af FOAs medlemmer forventer ikke at kunne arbejde frem til den højere efterlønsalder, som partierne bag tilbagetrækningsreformen har aftalt.

Det viser en medlemsundersøgelse, som FOA Analyse netop har gennemført.

Af de medlemmer, der betaler til efterlønnen, forventer 28 procent, at de ikke vil kunne blive på arbejdsmarkedet til den nye, højere efterlønsalder.
27 procent er i tvivl.
Skriver FOA på FaceBook -Og fortsætter
-Det her understreger, at man er ved at fjerne livsgrundlaget for nogle mennesker, der alligevel vil forlade arbejdsmarkedet, siger formand for FOA, Dennis Kristensen.

Ud af dem, der ikke forventer at kunne holde til efterlønnen, frygter 82 procent at komme til at stå helt uden indkomst.

-Det er skræmmende, at vi er nået dertil, hvor helt almindelige lønmodtagere frygter, hvad der skal blive af dem, hvis de ikke længere kan klare arbejdet.

-Jeg synes, det er uværdigt, siger Dennis Kristensen og fortsætter

-Men jeg forstår godt, medlemmerne er bange.
Efterlønnen bliver rundbarberet og seniorførtidspensionen, som forligspartierne påstår skal redde de slidte, er så uklar, at ikke engang de førende eksperter på området kan fortælle os, hvad kriterierne bliver.

Bedre teknik og arbejdsmiljø bliver ofte nævnt som grund til at efterlønnen bliver overflødig i fremtiden.

-Det vil klart hjælpe, men det løser langt fra alle problemer, og det tager tid før det slå igennem.

-Derfor er det også logisk, at mange forventer at få brug for efterlønnen, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen.

Faktisk forventer hele 73 procent af de FOA-medlemmer, der betaler til ordningen at gå på efterløn, mens kun 8 procent ikke regner med at bruge ordningen.

Nedslidning er en væsentlig årsag.
Faktisk angiver hele 76 procent af dem, der regner med at få brug for efterlønnen, at nedslidning eller dårligt helbred er en årsag.

-Jeg forstår dem godt.
De kan selv mærke konsekvenserne af arbejdet og se det på kollegaerne.
Jeg er alvorligt bekymret for at mange af dem, vil blive tvunget til at arbejde sig selv helt i stykker, hvis de ikke kan gå på efterløn.

Partierne bag forliget skylder i den grad at forklare, præcist hvad der skal til for at få seniorførtidspension, siger Dennis Kristensen.

Af dem, der forventer at gå efterløn, siger 82 procent, at arbejdet vil være for anstrengende for dem, mens kun 11 procent af uenige.

Endelig siger 83 procent af dem, at de til den tid har ydet det, de skal gennem mange år på arbejdsmarkedet.

-Jeg er enig.
Det er simpelthen unfair, at dem, der bliver mærket af mange års hårdt arbejde, nu skal fratages muligheden for at gå selv, mens de stadig kan få et værdigt ældreliv, siger Dennis Kristensen.

Undersøgelsen er gennemført i perioden 2. september – 5. september 2011.
FOA holder i dag landsdækkende aktionsdag for efterlønnen sammen med 3F og NNF. Skriver FOA på FaceBook

Reference
//facebook.com/notes/dennis-kristensen/foa-medlemmer-frygter-kortere-efterlønd-pressemeddelelse-udsendt-8-september-2011/FOA-på-FaceBook