Forbud mod børneomskæring 2014/2015

311220141629
FRA NOTIFIKATIONER

Helene Bjerno – 31. december 2014 kl. 15:49″
Godt nytår!
Det er med tungt hjerte, at gruppens navn i dag ændres til “Forbud mod børneomskæring 2015”.

311220141607

Da jeg for et års tid siden opdagede, hvor grov børnemishandling i form af kønslemlæstelse af små drenge, der ikke blot foregår i Danmark, men som også tolereres af myndigheder og politikere, troede jeg først, at dette måtte der hurtigt kunne laves om på.

Det kunne da ikke passe, at når politikerne blev oplyst, at de så ikke hurtigst muligt ville beskytte alle børn i landet uden undtagelse mod så klokkeklar og grov en mishandling, der giver livslange følger på et så essentielt område som sexualiteten.

Men det har vist sig at være en hårdere kamp end forventet, da det desværre ikke bare handler om at sikre danske børns tarv, men også om et storpolitisk spil, der ikke er kønt, men som handler om magtfulde alliancer og at bypasse vores åbne, danske demokratiske proces.

2014 har dog på ingen måde været spildt!
Der er sket så mange, væsentlige gennembrud i processen hen imod en lov, der uden mindste tvivl beskytter både drenge og piger imod kønslemlæstelse, så der er god grund til at glæde sig og se med mere end håbefulde øjne på mulighederne i 2015!

Vi har fået en vigtig udmelding fra DSAM (Dansk Selskab for Almen Medicin), der krystalklart definerer rituel omskæring af drenge som en lemlæstelse.

I kølvandet heraf er der kommet den ene udmelding efter den anden fra sundhedsfaglige selskaber, andre anerkendte institutioner og anerkendte personer og politikere som tilsammen gør, at vi her et stolespring med højt hævet champagneglas fra 2015 har et helt andet og potent fundament i forhold til i det nye år at nå målet om et forbud dvs. en aldersgrænse på 18 år.

Vi fik også en høring om emnet på Christiansborg.
Mål for 2015 kunne være at få en officiel erklæring ,der støtter vores formål fra jordemødre, sygeplejersker, folkeskolelærere og selvfølgelig masser af politikere.

Men også få flere almindelige borgere til at gå ind i arbejdet og sprede budskabet om, at ingen raske, danske børn skal skæres i – og slet ikke i deres kønsorgan!

En eller flere demonstrationer står også på mit ønskekort og en mere systematisk indsats i forhold til at udarbejde noget materiale om emnet.

Men grundlæggende er det kun fantasien, der sætter grænsen
Og så den tid vi hver især har til rådighed.

I et valgår burde der også være særlig mulighed for at få politikerne til at melde klart ud om emnet!

Godt nytår!
Godt mod på at nå nye mål i 2015!

Et forbud dvs. en aldersgrænse er realistisk set indenfor rækkevidde, hvis vi arbejder hårdt og alt går vel!

For yderlig læsning

Mogens Camre om tosser og syge ritualer

Kommissionen sætter Børnekonvention på dagsordenen