Gennembrud i forhandlinger om beskyttelse af vores privatliv

Gennembrud i forhandlinger om beskyttelse af vores privatliv
Europæiske borgeres privatliv er kommet et vigtigt skridt nærmere på at blive beskyttet på internettet. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Europa-Parlamentets udvalg for borgerrettigheder (LIBE-udvalget) gav nemlig i går aftes De Grønnes Jan Philipp Albrecht et stærkt mandat til forhandlingerne med Rådet (medlemslandene).

Gårsdagens afstemning er et vigtigt gennembrud for databeskyttelse i EU.
De eksisterende regler på området er fra 1995 hvor færre end en procent af Europas befolkning havde adgang til internettet.

Lovforslaget vil harmonisere EUs lovgivning og sikre borgere et højt niveau af sikkerhed og tryghed når de bruger internettet.

Parlamentet har lyttet til EUs borgere!
De vil have deres privatliv i fred – også på internettet.

De ønsker ikke deres private informationer udleveret til udenlandske firmaer, og derfor har SFs partigruppe i Parlamentet, De Grønne, kæmpet for at give borgerne kontrollen tilbage på internettet, siger Margrete Auken

Kommissionens lovforslag fra 2012 var ret ambitiøst og blev også mødt af en hær af lobbyister fra især store amerikansk firmaer –men vi holdt mestendels stand og forbedrede det endda på enkelte områder, siger Margrete Auken om lovforslaget der er blevet kaldt de mest lobbyerede i EUs historie.

Kommissionens lagde op til sanktioner mod virksomheder, der bryder reglerne på op til 2 pct. af deres samlede globale omsætning.

De bødestørrelser har Parlamentet øget til 5 pct. eller 750 mio. kroner, alt efter hvad der rammer hårdest.

Kommissionen vurderer at stærke, ensartede regler på området vil styrke europæisk økonomi med næsten 20 mia. kroner om året.

Parlamentet støtter også Kommissionens forslag om at indføre strikte regler for udlevering af oplysninger til 3. lande.

Hvis amerikanske myndigheder eksempelvis vil have informationer om europæiske borgere fra Google eller Apple, skal de efter de nye regler have godkendelse fra europæiske myndigheder.

I lyset af de seneste måneders afsløringer af amerikanske myndigheders ulovlige overvågning af europæiske borgere, er det helt afgørende at vi tager problemet meget alvorligt, siger Margrete Auken.

For yderlig læsning.

Parlamentets Borgerrettighedsudvalg (LIEBE)
 
Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her