Glædelig jul og tak for 2014

020920132150
Glædelig jul og tak for 2014.
2014 nærmer sig sin afslutning, og Europa-Parlamentet går på juleferie. 2014 blev et begivenhedsrigt år med en lang række store politiske begivenheder: Valgsejr til SF, men også et Europa – herunder særligt Danmark – der bevægede sig markant mod højre. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Mere åbenhed og rigere natur
Margrete var i løbet af 2014 involveret i flere vigtige fremskridt i Europa. Under forhandlingerne om kliniske forsøg formåede parlamentet at få knæsat åbenhed om alle resultaterne af kliniske forsøg så læger, patienter og sundhedskasser ikke længere skal trækkes rundt ved næsen af den lukkede og profitorienterede medicinalindustri.

OG så fik vi, med Margrete som parlamentets ordfører, kæmpet en historisk aftale på plads som vil reducere forbruget af plastikposer med 80 mia. om året i EU – og blandt andet beskytte naturen mod meget af plastikaffaldet.

Markant SF-sejr ved EU-valget
Med Margrete som spidskandidat lykkedes det SF at få sit næstbedste valg til et Europa-Parlamentsvalg nogensinde med en stemmeprocent på 11 pct.

Det var der ikke mange der havde troet få måneder før valget hvor SF i meningsmålingerne stod til blot 2,4 pct. Men takket være en solid indsats fra kandidater og frivillige samt et tydeligt og europaengageret budskab lykkedes det endnu en gang at sikre SF den vigtige plads i EU-Parlamentet.

Europa rykkede mod højre
På trods af stigende arbejdsløshed i mange europæiske lande og markante behov for at få gang i investeringer der kan skabe nye arbejdspladser i den grønne omstilling, lykkedes det ikke for den europæiske venstrefløj at sikre fremgang ved EU-valget d. 25. maj.

I stedet fik alt for mange højreekstreme plads i parlamentet, og højrefløjen blev i det hele taget for stærk til at vi kunne få valgt en progressiv Europa-Kommission.

Derfor må vi i EU over de kommende 5 år nu trækkes med en spansk oliemagnat som klimakommissær, en britisk konservativ til at regulere finanskapitalen, og hollandske Frans Timmermanns der kun har foragt tilovers for miljøpolitik som kommissær for bæredygtighed. Kommissionen har da også besluttet at skrotte en større stribe vigtige miljø-lovforslag.

Kampen fortsætter i 2015
Derfor bliver opgaven for 2015 at samle alle gode kræfter for at give Kommissionen og dennes medsammensvorne på højrefløjen gedigent modspil. Umuligt bliver det ikke.

Alle landenes miljøministre har protesteret, og i parlamentet har De Grønne (SF) ry for at arbejde konstruktivt og skabe solide resultater takket være hårdt arbejde og samarbejde. Og trods både konservativ, liberal og socialdemokratisk støtte til Kommissionen, er der chance for at få flertal med på at genoplive flere af de vigtige forslag. Dette arbejde fortsætter i 2015 på denne front såvel som på de mange andre der nu er til at få øje på.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her