Hårdt mod hårdt i sagen om genmodificerede afgrøder

020920132150

Hårdt mod hårdt i sagen om genmodificerede afgrøder
Tirsdag morgen stemmer miljøudvalget i 2. behandlingen af ny GMO-lovgivning der skal gøre det muligt for hver enkelt EU-regering at forbyde dyrkning af GMO-afgrøder på landets territorium. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Selvom Margrete og De Grønne er glade for at så mange europæiske lande stiller sig kritiske overfor GMO og nu endelig får lov til at indføre forbud, så er det stadig ikke godt nok.

Selv børn kan forstå at også GMO-planter vokser på tværs af landegrænser hvorfor hele EU og ikke de enkelte lande burde indføre et forbud.

Det er i den grad nedslående at vi i EU endnu ikke kan få afsluttet denne mangeårige debat med et klart forbud, navnlig når så markant et flertal af de europæiske borgere, medlemmer af Europa-Parlamentet og EU-regeringerne ikke ønsker at tillade at GMOerne kommer ind på det europæiske marked.

GMO-debatten er et mønster-eksempel på hvordan lobbyinteresser forstår at drive demokratiske institutioner rundt i manegen.

Heldigvis er Europa-Parlamentet stadig meget kritisk over for GMO og vil da også sikre at lovgivningen bliver så stringent som muligt så forbuddene i landene bliver effektive.

For yderlig læsning.

Se seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her