Håndværksrådet: Barselsfond for selvstændige styrker iværksætterlysten


 
Regeringens planer om en barselsfond for selvstændige er både en fordel for familien, iværksætterlysten og samfundet som helhed.

Fonden vil styrke iværksætterlysten og selvstændighedskulturen, mener Håndværksrådet, der repræsenterer 20.000 små og mellemstore danske virksomheder.

Skriver Håndværksrådet i en pressemeddelse -Og fortsætter
-Det handler ikke om ligestilling mellem kønnene men om ligestilling mellem lønmodtagere og selvstændige.

Barselsfonden er et mangeårigt ønske blandt Håndværksrådets medlemmer, og når fonden bliver en realitet, tager vi et vigtigt skridt hen imod at sikre lige muligheder for selvstændige og lønmodtagere, siger Håndværksrådets adm. direktør Ane Buch.

Lønmodtagerne fik en barselsfond i 2006, men selvstændige oplever et kraftigt efterslæb på det sociale område.

-Unge frisører, bagere, tømrere, malere og mange andre går med en lille iværksætter i maven, men ønsket om på et tidspunkt også at kunne gå på barsel betyder, at deres virksomheder måske aldrig ser dagens lys. Som samfund har vi ikke råd til at gå glip af den iværksætterlyst, siger Ane Buch.

Fond skal fungere uden bøvl
Regeringen lægger op til, at fonden skal være finansieret af virksomhederne selv, og Håndværksrådet har tidligere foreslået en model, hvor indbetalingen for den enkelte selvstændige vil ligge på ca. 70 kr. om måneden.

Håndværksrådet understreger, at fonden skal være fleksibel, så det ikke som i dag kan betyde lukning af virksomheden, når en selvstændig bliver forælder.

De gode intentioner kan drukne i papirarbejde.
Hvis fonden skal fungere efter hensigten, skal den selvstændige kunne bevare tilknytningen til sin virksomhed uden at behøve at afrapportere hvert og hvert andet øjeblik, understreger Ane Buch. Skriver Håndværksrådet i sin pressemeddelse – Læs mere HER


For yderlig læsning

EX-Erhvervsordfører Dansk Folkeparti med hård kritik af partiledelse