Henrik Dam Kristensen: Noget at være stolt af


Under afslutningsdebatten i Folketinget tirsdag fortalte Lars Løkke Rasmussen, at han er stolt.

Han er stolt over regeringens bedrifter i det folketingsår, der er gået – særligt forringelserne af efterlønnen, som V og K har forhandlet på plads med Dansk Folkeparti og De Radikale. Skriver socialdemokraterne i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Politisk er jeg naturligvis uenig i at, det er noget at være stolt over – men selvfølgelig har statsministeren lov til at være glad for at få sin politik gennemført.

Hvad jeg til gengæld ikke kan forstå, er, at Lars Løkke Rasmussen kan føle glæde over at gennemføre så store ændringer uden at give befolkningen lov til at tale.

Siden nytårstalen, hvor Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han ville afskaffe efterlønnen, har der været en begrundet forventning om, at danskerne skulle til valg inden sommerferien.

Regeringen er i dens gode ret til at kæmpe for et Danmark med mere ulighed og ringere velfærd. Men folket bør høres.

Valget kom altså ikke.
Heldigvis sætter Grundloven en grænse for, hvor længe statsministeren kan trække tiden ud, og inden november kan danskerne med stemmerne fortælle, om de er enige i regeringens politik.

Jeg tror det ikke.
Vi går nu en sommer i møde, hvor intet er afklaret i dansk politik.

Vi har de to store økonomiske 2020-planer – regeringens og S-SFs med de forskellige bud på, hvordan Danmark igen skal få overskud.

Der er brug for nye tiltag.
Under debatten i Folketinget tirsdag kunne Danmarks Statistik fortælle, at væksten i Danmark for andet kvartal i træk var negativ – det betyder, at Danmark er i teknisk recession.

Det ser altså endnu værre ud med økonomien end forventet. Men det hele står i stampe, indtil vi har haft et folketingsvalg.

Det bliver en lang sommer, hvor vi skal forberede os på skræmmekampagner fra V, K og O. Der vil ingen grænser være for, hvad vi vil blive beskyldt for.

Der vil ikke være grænser for, hvor mange huller vores politiske modstandere vil finde i Fair Løsning 2020.

Der vil komme de sædvanlige trusler om, at en socialdemokratisk ledet regering betyder massive skatteforhøjelser, at boligskatten vil stige, at dansk økonomi vil køre ud over afgrunden osv.

Der er ikke så meget andet at gøre ved den slags end vedholdende og sagligt blive ved med at forklare, hvad det er, vi vil med Fair Løsning 2020.

Igen og igen påpege, når der bliver sagt noget usandt, og igen og igen forklare, at Danmark kan komme igennem krisen ved at stå sammen, arbejde mere, uddanne os bedre og have mere intelligente løsninger end evindelige besparelser på velfærden.

Jeg håber, I får en god sommer, hvor I er klar til at tage diskussionerne, når de opstår.

Selvom valget først kommer til efteråret, kan vi ligeså godt indstille os på, at indtil det kommer, vil vi mere eller mindre være i permanent valgkamp

Reference
pressemeddelelse fra socialdemokraterne
Hjemmeside, henrikdk.dk