Henrik Sass Larsen har ret de sorte lejesvende fylder meget

Henrik Sass Larsen har ret de sorte lejesvende fylder meget
Noget tyder på at Henrik Sass Larsen har ret i sin kritik af borgerligt dominans i danske medier.

Skriver Margrethe S. Hansen på net-avisen P77.dk –og forsætter

Da Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen, for en lille måned tids siden gik ud og fyrede en bredside af mod det han opfatter som borgerligt mediedominans, farede flere borgerlige kommentatatore og ikke mindst borgerlige værdipolitikere, især fra Dansk Folkeparti og Venstre til blækhuset og smed en skidtspand efter Sass.

Men er der noget om snakken, om at mange danske mediers formidling af værdi og kulturpolitisstof har en meget højreorienteret bias?

Jeg har kigget lidt i internettets arkiver og fundet noget der understøtter Henrik Sass Larsens, lidt kluntet forsøg på at gør opmærksom på at vi i Danmark i rigtigt mange år, skam har været domineret af højrefløjs agiterende og politiserende, journalister og andre mediepersoner.

Faktisk kan man sige at en pæn håndfuld af de mest fremtrædende journalister på borgerlige aviser, som Berlingske og Jyllandsposten og på de to store frokostaviser B.T og Ekstra Bladet har noget tilfælles, de har alle aktivt støttet op om indvandrekritiske foreninger og politikere.

Og brugt deres stillinger til at fremme en hel bestemt politisk dagsorden.
Det høre man bare ikke så meget mere om.

Så her kommer der lidt.
I 2004 bragte Dagbladet Informationen følgende artikel under overskriften, Højrefløjs-netværk sætter fingeraftryk på pressen.

I artiklen kunne man blandt andet læse følgende.
-Danmarks Radio, Berlingske Tidende, TV-2, Jyllands-Posten, Weekendavisen.

På alle ovennævnte medier optræder i dag personer med forbindelser til det højreekstremistiske miljø, samlet omkring Dansk Folkepartis toppolitiker, Søren Krarup.

Et miljø, hvor udlændinge omtales i stærkt hånende, ofte hadefulde, toner.
Den højreekstreme Den Danske Forening, hvor flere skribenter har haft deres gang, undlader f.eks. klart at tage afstand fra nedbrændinger af flygtningelokaler:

-Bladet Danskeren bringer i 1990 en illustration, der lægger op til, at kvinder med indvandrer-kærester skal straffes på samme måde som kvinder med tyske kærester blev det efter Anden Verdenskrig.

Et miljø, der anser »racistisk« for nærmest at være et hædersbegreb.
Eller som – Skriver Margrethe S. Hansen  – på net-avisen P77.dk

Reference
//p77.dk/blogs/shansen/henrik-sass-larsen-har-ret-de-sorte-lejesvende-fylder-meget

For yderlig læsning

Hold frygten kørende og honorarerne flydende!
 
Er det iorden at præster støtter ydmygelser af børn?
 
Q Freedom, højrefløjens muntre hjørne