Historisk asocial finanslov

180920151427

Historisk asocial finanslov
I dag har den samlede højrefløj med Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl i spidsen indgået en historisk asocial finanslov. Skriver Enhedslisten i deres pressemeddelelse

–og fortsætter.
Finansloven fik Anders Samuelsen til at skåle i champagne på kontoret. Og jeg kan godt forstå, at Liberal Alliance fester. For finansloven lader millionærarvinger og folk, der har råd til at købe en jaguar, slippe billigere.

Pengene hapser man fra de arbejdsløse og de syge. Samtidig skærer sparekniven dybt i ældreplejen, børnehaverne, vores uddannelser, handicapområdet og ikke mindst det grønne område. Som frygtet indeholder finansloven nemlig voldsomme angreb på de indsatser, der skulle sikre, at vi passer ordentligt på vores klima og miljø.

Thulesen Dahl har et forklaringsproblem
Thulesen Dahl lovede kort før valget, at han ikke ville skære i kontanthjælpen.

Nu skærer han sammen med regeringen dybt. Det såkaldt moderne kontanthjælpsloft rammer særligt børnefamilierne benhårdt. Konsekvensen er, at flere børn vil vokse op i fattigdom her i Danmark.

Thulesen Dahl lovede at kæmpe for velfærden, men accepterer nu, at der skæres hårdt i uddannelserne og i den borgernære velfærd i kommunerne. Dansk Folkeparti har nemlig lagt stemmer til at stjæle ca. 7 mia. kr. fra kommunernes velfærd de næste fire år.

Partiet lovede at sikre bedre forhold for vores ældre.
Det er endt med en såkaldt værdighedsmilliard til ældreområdet.

Problemet er bare, at milliarden kun lige lapper hullet efter den ældremilliard,
som Danske Folkeparti stemte for at fjerne for blot et par måneder siden.

På den nye finanslov bruges der flere penge på at sænke skatter, der primært tilgodeser de mest velhavende, end på hele sundheds- og ældreområdet tilsammen.

Det kan nok så meget snak og spin ikke dække over.
Kristian Thulesen Dahl repræsenterer det største parti i blå blok. Derfor er der ingen god forklaring på, at han i så høj grad har svigtet sine løfter med finansloven.

Det er blevet til en pilskæv, kulsort Saxobank-finanslov. Og Kristian Thulesen Dahl står tilbage som en afpillet kylling.

Det er vigtigt, at vi nu får gjort det klart for alle, hvor asocial og kulsort finansloven er, og hvor skamløst regeringen tilgodeser de allermest velhavende. Det håber jeg, I vil hjælpe med.

Med venlig hilsen
Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører
Hjemmeside, Enhedslisten.dk