Hvad gør vi med Polen?

020920132150

Hvad gør vi med Polen?
Siden den nye polske regering er trådt til, har landet overtrådt flere af betingelserne for EU-medlemsskabet. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Først og fremmest er der gennemført ændringer af den polske forfatningsdomstol så denne ikke længere består af uafhængige dommere, men af dommere udpeget af regeringen.

Dernæst fulgte den nye medielov som giver Warzawa fuld kontrol med de offentlige medier.

Polens udenrigsminister, Witold Waszczykowski, har som forsvar for kontrollen med medierne udtalt at regeringen “blot ønsker at helbrede landet fra nogle enkelte sygdomme så landet igen kan komme sig”.

I følge Witold Waszczykowski bevæger den nye verden sig i en retning mod blanding af kulturer og racer og er styret af “genbrugsfanatikere og vegetarer” som kun fokuserer på vedvarende energi og bekæmpelse af enhver form for religion.

Det har i følge udenrigsministeren intet at gøre med polske værdier som traditioner, historiebevidsthed, patriotisme, tro på Gud og et normalt familieliv mellem mand og kvinde.

Sådan har han sagt til den tyske avis Bild.

Den følgende måned vil hele EU-maskineriet (Kommissionen, 13. januar – og forhåbentlig også regeringerne og Europa-Parlamentet) diskutere hvordan man får Polen til at leve op til EU’s værdier.

Det vil på De Grønnes gruppemøde på tirsdag den 12. januar.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her