Hvem mister troværdighed – Jyllandspostens Flemming Rose kontra Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard?

191020132316Hvem mister troværdighed – Jyllandspostens Flemming Rose kontra Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard?

NetAvisen P77’s afsløring kræver svar!
Flemming Rose og Lars Hedegaard er uenige om en telefonsamtale før Muhammed-tegningerne blev udgivet i Jyllandsposten

Udgav Flemming Rose og Jyllandsposten de 12 muhammedtegninger vel vidende, at der var risiko for ramaskrig i den arabiske verden?

Gennem årene siden krisen har Flemming Rose stået fast på ét og samme budskab: Jeg vidste ikke at det ville blive så slemt.

Han sagde det til dansk TV, til engelsk TV, og til israelsk TV.Og i sin nye bog, passende udgivet i anledning af sagens 5 års-jubilæum, er budskabet det første som møder læseren på bagklappen:

”Flemming Rose havde ingen anelse om, hvilken global krise der skulle følge, da han en eftermiddag i september 2005 satte sig til tastaturet for at skrive den tekst, som motiverede Morgenavisen Jyllandspostens publicering af 12 Muhammed-tegninger.”

Problemet er bare, at Flemming Roses kollega på Jyllandsposten omkring muhammedkrisen, Islameksperten Lars Hedegaard, siger noget andet.

I et interview med den stærkt islamfjendtlige, proisraelske amerikanske blogger Pamela Geller fortæller Lars Hedegaard, hvordan Flemming Rose ringede for at tale om tegningerne før de skulle trykkes.

Hedegaard sagde lige ud at ”Helvede vil bryde løs” og at reaktionen ville blive ”værre end Salman Rushdie”.

Samtidig var det hans råd at udgive tegningerne fordi man ”ikke skal ligge under for araberne”.

Det var Flemming Rose enig i, fortæller Hedegaard, og resten som man siger er historie, bål og brand.

(Teksten er citater/udklip, fra NetAvisen P77.dk af Christian Rask) Du kan læse artiklen HER

Det var Netavisen P77.dk som først bragte afsløringen, i en artikel skrevet af Margrethe S. Hansen – Du kan læse den HER