Hvorfor forsker Bjørn Lomborg, ikke?


Ifølge Nyhedsbureauet Newspaq kommer der nul forskning fra Bjørn Lomborgs institut.

F.eks. er der ikke produceret en eneste videnskabelig artikel i de sidste 6 år, hvilket undrer SFs forskningsordfører Hanne Agersnap. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter

-Jeg synes, det lyder dybt mærkeligt, at et statsfinansieret forskningscenter, der er sat i verden med penge fra finansloven, kan undlade at levere forskningsresultater, som kan dokumentere, at der bedrives forskning, udtaler SFs forskningsordfører Hanne Agersnap.

-Jeg synes også, at videnskabs-minister, Charlotte Sahl-Madsen, slipper lige vel nemt om ved det, når hun iflg. Newspaq, forsøger at lægge ansvaret over på CBS’s skuldre, ved at bede Universitets- og byggestyrelsen om at kontakte ledelsen på CBS for at drøfte Bjørn Lomborg og hans ansattes mål og virke, fortsætter Hanne Agersnap.

-Man må da gå ud fra, at der med den særskilte finanslovsfinansiering ligger et ansvar hos regeringen, for at sikre at pengene bruges efter formålet.

Derfor forlanger jeg nu svar fra ministeren på, om Bjørn Lomborg er ansat på en sådan måde, at han har pligt til at forske.

Desuden vil jeg også have ministerens vurdering af, om det er i overensstemmelse med de vedtægter, som finanslovs-bevillingen er givet ud fra, at Bjørn Lomborgs institut ikke har leveret en eneste videnskabelig artikel i de sidste seks år.

Jeg går da ikke ud fra, at skatteborgernes penge skal bruges til at holde liv i et personligt, klimakritisk, kampagnekontor, med Bjørn Lomborg som campaigner, slutter Hanne Agersnap, Ifølge pressemeddelsen fra SF.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF