Justitsminister ind i hærværkssag

191120131908
I weekenden blev der igen begået hærværk mod Enhedslistens lokaler i Århus.

Retsordfører Pernille Skipper vil nu kræve svar fra PET og justitsministeren om, hvad de vil gøre. Skriver Enhedslisten i sin pressemeddelelse

-og fortsætter
Natten til søndag blev mødelokaler i Mindegade i Aarhus udsat for hærværk. Lokalerne fungerer som fælleslokaler for Dansk Sygeplejeråd, Enhedslisten og beboere i opgangen.

En gruppe sygeplejelever var i lokalerne, da der fløj store brosten gennem fire ruder. I alt blev seks ruder smadret.

Byrådskandidat for Enhedslisten Else Kayser siger:
– Det var et rent held, at der ikke skete personskade, da en større gruppe sygepleje-elever opholdt sig i lokalet i forbindelse med et fagligt arrangement. Og jeg tør slet ikke tænke på, hvad der i værste fald kunne være sket, hvis én var blevet alvorligt ramt.

– Enhedslisten fordømmer på det kraftigste dette hærværk uanset hvem, der står bag. Og vi vil stærkt opfordre til, at politiet tager alle de nødvendige skridt, der kan sikre en opklaring af hærværket, siger Else Kayser.

Århus plages af overfald og hærværk
Retsordfører Pernille Skipper tager nu sagen op med justitsminister Morten Bødskov og chefen for PET, Jacob Scharf.

– Århus er en by, der i mange år har været plaget af politisk vold fra personer fra den yderste højrefløj. Desværre er overfald på udlændinge, venstreorienterede og hærværk ikke et særsyn i Århus.

Derfor vil jeg nu rette henvendelse til justitsministeren og PET for at få svar på, hvordan de håndterer problemerne. Både når det handler om at forebygge politisk vold, og hvad der bliver gjort for at sikre retsforfølgelse af dem, der står bag.

Tidligere er højreradikale blevet dømt for lignende hærværk i netop Aarhus.

For yderlig læsning.

Justitsminister ind i hærværkssag
 
Konference: Højrenationalisme i Europa
 
Netmagasinet, P77.dk – P77.dk: PET lod ORG gå fri