Margrete mødes om menneskerettigheder

Menneskerettigheder i Palæstina.
Det er emnet for Margretes to møder i Palæstina-delegationen på onsdag. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Onsdag mødes Margrete og de øvrige medlemmer af Parlamentets Palæstina-delegation (DPLC) med Matthias Behnke, som leder kontoret for FNs Højkommissær for Menneskerettigheder (OHCHR) i det besatte Palæstina.
 
Baggrunden for mødet er OHCHRs seneste rapport om Palæstina samt aktuelle menneskerettighedsspørgsmål i forbindelse med Israels ageren, især bosættelserne, som generalsekretæren har rejst i sine seneste rapporter til FNs Generalforsamling.

OHCHR er en vigtig aktør i det besatte land, når det gælder indsamling af “facts on the ground” og udarbejdelse af rapporter.

Senere på dagen mødes Margrete og Palæstina-delegationen med den irske NGO Ceartas, som består af irske menneskeretsadvokater, der søger at fremme og håndhæve ordentlige standarder for menneskerettigheder internationalt gennem alternative juridiske strategier.

Et af de aktuelle sagsanlæg, som Caertas arbejder med, omhandler vildledende markedsføring af palæstinensiske seværdigheder som israelske turistmål, og denne problematik er emnet for dagens møde.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF