Mere end 4.500 mennesker demonstrerede mod det ekstreme højre i Stockholm

041020102258Mere end 4.500 mennesker demonstrerede mod det ekstreme højre i Stockholm
Mere end 4.500 mennesker var ifølge politiet, samlet i Stockholm sent mandag eftermiddag for at demonstrere mod højreekstremistiske parti Sveriges Demokraterne (SD), der for første gang kom ind i Parlamentet.

De mange mennesker samles på et torv i centrum af den svenske hovedstad Stokholm, råbte “Vi er flest, vi er de stærkeste, stop racisme,” med bannere, som proklamerede “The EAS er forkert”, “Ingen racistiske i Parlamentet “Giv os Sverige” eller “Alle mennesker er en stor familie.”

Demonstrationen var organiseret af en sammenslutning af anti-racistiske og venstreorienterede partier.

En anden stor demonstration mod det ekstreme højre samlede den 20. september, som omkring 6.000 demonstranter i kølvandet på valget.

-Vi protesterer imod, at der er et racistisk parti i parlamentet,” sagde en demonstrant.

“Det er deprimerende at se, at folk har stemt på dem.
Kig dig omkring, der er folk fra hele verden, vi er alle svenske,” sagde en anden.

Medlemmer af det svenske parlament, herunder de 20 nye parlamentarikere SD, samledes mandag for at vælge deres præsident på tærsklen til den officielle åbning af den parlamentariske forsamling.

Uden en venstre-højre konsensus, var Per Westerberg (moderate i midten til højre) genvalgt med stemmer fra det ekstreme højre.

Tirsdag skal statsminister Fredrik Reinfeldt centrum-højre fremlægge sin regering

For yderlig læsning

Der går en rød tråd fra det højreekstremistiske parti, Sveriges Demokraterne (SD) til Geert Wilders ekstremistiske meninger skriver man på, Netmagasinet, P77.dk/politik