Merkels akutte topmøde


Merkels akutte topmøde
Europas regeringsledere mødes onsdag den 23. september til hastemøde om flygtningekrisen efter kraftig opfordring fra Tysklands Kansler. Skriver man i Margrete Aukens Pressemeddelelsen

–og fortsætter.
Mens Parlamentet har hastebehandlet planerne for fordeling af 120.000 flygtninge torsdag og Kommissionen siden maj 2015 har presset hårdt på for en løsning af den akutte situation, har EU-landenes regeringer nærmest konkurreret indbyrdes om at fralægge sig ansvaret – med gode undtagelser.

Senest har Kroatien oplevet et stort rykind af syriske flygtninge som de nu søger at holde sig fra livet med livet med næsten ungarsk ’elegance’.

Men situationen er uholdbar for hele Europa og kan få katastrofale konsekvenser hvis ikke EU’s ledere tager sig sammen og finder en permanent løsning til at håndtere flygtningepresset solidarisk – og solidarisk overfor dem der er i nød i overensstemmelse med de bedste europæiske værdier.

Dem har i øvrigt samtlige EU-lande forpligtet sig på i traktaterne.
Også EU-landenes integrationsministre diskuterer en fordeling af flygtninge tirsdag den 22. september.

Parlamentet debatterer en holistisk løsning på flygtningekrisen i Udvalget for borgerrettigheder (LIBE) tirsdag den 22. september.

Notat
//theguardian.com/world/2015/sep/17/eus-war-of-words-about-refugees-increases-volume The Guardian News

For yderlig læsning

En EU-uge i flygtningekrisens tegn
 
Seneste nyt fra SF
 
Du kan finde den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Du kan følge med i forløbet, på Europarlamentets netmedie, Se under Pressemeddelelser HER