Ny fond skal finansiere Junckers uambitiøse investeringsplan

020920132150

Ny fond skal finansiere Junckers uambitiøse investeringsplan
I denne uge skal parlamentet debattere Kommissionens udspil for en ny europæisk investeringsfond. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Fonden har til hensigt at sætte skub i væksten i EU og betale for Junckers investeringsplan.

Midlerne fra EU-budgettet skal ifølge Juncker sparke gang i private investeringer navnlig i de små og mellemstore virksomheder.

Men det ser ud til at en del af pengene snuppes fra allerede vedtagne programmer såsom EU’s forskningsprogram Horizon 2020.

Kommissionen mener (selvfølgelig) ikke at det skader, da pengene vil give et større udbytte gennem den nye fond, men det er selv sagt noget vi vil følge op på hos De Grønne.

Det er positivt at Junckers kommission laver konkrete tiltag for at få gang i jobskabelse og vækst, men overordnet set lider planen alvorligt under et lavt ambitionsniveau og uklare mål.

Tilliden til at de forudsatte private investeringer vil finde sted, er lav hos den Grønne gruppe som hellere så at der blev afsat offentlige midler til projekterne – ”nye penge” – i stedet for dem der allerede er afsat i EU-budgettet til andre projekter.

Det er skræmmende at man var villig til at hælde milliarder af euro i de vakkelvorne og uigennemsigtige finansielle markeder, men ikke kan finde offentlige midler til at skabe håndgribelig vækst.

Man burde fx kunne finde (masser af) penge ved for alvor at gå efter skatteunddragere og – snydere.

280120150737

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her