Nye grupper i Parlamentet

Nye grupper i Parlamentet
Forhandlingerne har stået på lige siden valget, og i dag er sidste frist for dannelse af politiske grupper i Europa-Parlamentet.

SF bliver hos den grønne gruppe hvor vi føles os ualmindeligt godt hjemme. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Gruppen ligner nemlig SF til forveksling og er vores forlængede arm i EU.

Ingen af de andre danske partier har samme altfavnende fællesskab med deres gruppe i Parlamentet, og det skal man ikke undervurdere.

I en sådan gruppe har SF gode muligheder for at få vores politik igennem.

Især DF bliver interessant at følge.
De har valgt at skifte gruppe – fra EFD, der kontrolleres af de britiske skeptikere UKIP, til ECR, der kontrolleres af de britiske konservative.

ECR har hidtil været en forholdsvis velfungerende gruppe, men det bliver spændende, om de kan opretholde dette sammenhold med DF og de andre ekstreme, men ret forskellige partier de nu har lukket indenfor.

Særligt tonen bliver en udfordring.
Blandt britiske konservative er det nemlig fuldstændig utænkeligt at tale med foragt om fx muslimer som DF ellers henter en væsentlig del af sin identitet i.

Det bliver ikke tolereret hos de britiske konservative.
Hvis du bor i landet, arbejder hårdt og bidrager til fællesskabet så fortjener du respekt.

Uanset hvor du kommer fra.
ECRs spidskandidat til formandsposten i Parlamentet er muslim, og han har allerede truet DF med eksklusion hvis de i deres politik diskriminerer eller er homofobiske.
 
For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Dansk Folkeparti i EU-parlamentet