Om gaslageret i Lille Torup: Stor ros til miljøgruppen Fjordvennerne.

Steen Gade, SF gir Fjordvennerne en meget stor del af æren for, at der nu ikke bliver tale om en udvidelse af gaslageret Ll. Torup. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Han siger: Fjordvennerne har skabt det pres, der har gjort at Naturstyrelsens tilladelse i dag ikke handler om en udvidelse af lageret, men i stedet om vedligeholdelse af den oprindelige kapacitet og kontrol af ventilerne.

Jeg har i mange år samarbejdet tæt sammen med dem og derfor meget tilfreds med, at udvidelsen er helt droppet.

Nu handler det om en undskyldning for at sikre det nødvendige tilsyn med ventilerne samt om at den oprindelige kapacitet opretholdes.

Udvidelsen handlede i starten om udskyldning af 16,8 millioner tons salt til Limfjorden, mens tilladelsen nu handler om udskylning af 1 mio. tons.

Steen Gade lægger vægt på, at tilladelsen er givet på de betingelser, at der startes et pilotprojekt, hvor der sker en omfattende og grundig måling af udslip af uønskede stoffer, før der gives endelig tilladelse.

Det er vigtigt, at der holdes nøje øje med omfanget af udslip, for at sikre Limfjorden bedst muligt, slutter Steen Gade sin pressemeddelelse med.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF