Ombudsmand skal evaluere offentlighedslov

RADIKALE VENSTRE
Pressemeddelelse
(Modtaget den 30-04-2013 kl. 15:56)
Ombudsmand skal evaluere offentlighedslov
Pressetjenesten, 30-apr-2013

Folketingets Ombudsmand vil om tre år evaluere på to paragraffer i den nye offentlighedslov.

Det drejer sig om reglen om ministerbetjening og folketingspolitikerreglen.

-Evalueringen skal sikre, at loven bliver brugt som det er hensigten, nemlig til at give politikerne et arbejdsrum, og ikke til at mørklægge Slotsholmen, siger den radikale retsordfører Jeppe Mikkelsen.

Ombudsmandens udtalelse vil danne baggrund for, at Justitsministeriet udarbejder en redegørelse, der kan debatteres i Folketinget.

Justitsministeriets redegørelse skal udover en gennemgang af praksis vurdere, om det er nødvendigt at ændre reglerne.

Redegørelsen vil i øvrigt mere generelt belyse de hidtidige erfaringer med loven, herunder de regler der indebærer mere åbenhed i den offentlige forvaltning.

Relevante organisationer som f.eks. Dansk Journalistforbund og Danske medier vil blive hørt i forbindelse med udarbejdelse af redegørelsen.

Hvis dette giver anledning til ændringer, vil regeringen tage initiativ til at drøfte dette i forligskredsen.

Jeppe Mikkelsen udtaler:
-Vi har lyttet til kritikken af loven. Vi mener stadig, at der er brug for et veldefineret rum, hvor politikere kan udvikle politik, men debatten har vist, at der er en skepsis over for politikernes intentioner. Derfor laver vi nu en evaluering, der vil vise, hvis loven mod forventning skulle blive misbrugt. Og hvis det går som kritikerne frygter, så er der en mulighed for at lave det om.

For yderlig læsning.

//radikale.dk