P77.dk: Facebook gruppe mod Moskeer i Danmark politianmeldt for terroropfordringer

Facebook gruppen Nej til Moskeer i Danmark og flere af gruppens medlemmer anmeldt til PET og Politi for terroropfordringer.

Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk  -Og fortsætter med b.la.

I fredags bragte Netavisen P77.dk afsløringer af at der i den dansk Facebook gruppe Nej til Moskeer i Danmark er luftet terrortrusler og opfordringer til brandstiftelse mod en ny moske på Vibevej i København.

Her i dag forlyder det fra flere kilder, at gruppen Nej til Moskeer i Danmark og enkelte af gruppens medlemmer, er blevet anmeldt til Politiet og til Politiets Efterretningstjeneste for opfordring til terror og brandstiftelse.

Anmelderne er en gruppe danske Facebook brugere, der alle er stærkt chokeret over at der i Facebook gruppen Nej til Moskeer i Danmark, opfordres til branstiftelse og terror mod en moske i København.

Anmeldelsen blev sendt i fredags til Københavns Politi og til Politiets Efterretningstjeneste PET.

Folketingspolitikeren Kamal Qurashi fra Socialistisk Folkeparti er også rystet.

“Vi skal ikke ende i en situation som i Norge, hvor en person ivrigt bloggede og delte sine budskaber med andre mennesker, men hvor ingen stoppede ham” Kamal Qurashi til Politiken i søndags.

I 2007 blev højreekstremisten Julius Børgesen, idømt 8 måneders fængsel, for at komme med opfordringer til brandstiftelse af daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens hjem.

Opfordringerne faldt i et åbent forum på internettet. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

Reference
NetAvisen P77.dk/radikalisering/danmark

For yderlig læsning

P77.dk: Danskere vil begå terror mod ny Moske 
 
Anders Gravers: Tillykke med jeres første Aktion DDL.
 
Højreekstremistisk terror-angreb på moske i Nakskov