P77.dk: Portræt af en højreekstrem gidseltagning

Har en inflammatorisk anti-muslimske film trailer, der dukkede spontant op på YouTube tilskyndet til det angreb, der efterlod fire amerikanske diplomater døde, herunder den amerikanske ambassadør i Libyen Christopher Stevens? Skriver Carlos Hernandez på  Netavisen, P77.dk   

-Og fortsætter
Amerikanske embedsmænd har antydet, at angrebet var planlagt på forhånd, angiveligt af en af de jihad-gruppe, der opstod, i kølvandet på den Nato-ledede omstyrtelse af Libyens Gaddafi regime.

Så selvom den dødbringende scene i Benghazi måske ikke er et direkte resultat af den vrede reaktion på den islamofobiske video, så har volden været med til realisere filmens bagmænds dommedagsvisioner.

Produceret og mangfoldiggjort af en mærkelig samling af højreorienterede kristne evangeliske og landsforviste egyptiske koptere, blev traileren skabt med den hensigt både at destabilisere post-Mubarak Egypten og at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Som konsulent for filmen Steve Klein sagde, -Vi gik ind i dette velvidende, at dette sandsynligvis ville komme til at ske.

I The Associated Press første rapport om traileren hed det, -en amatøragtig, nærmest latterlig produktion kaldet, The Innocence of Muslims, -identificerer en mystisk karakter, Sam Bacile, sig som filmens producent.

Bacile fortalte Associated Press -at han var en jødisk israelsk indehaver af et ejendomsudviklingsselskab og bosiddende i Californien.

Han sagde, at han havde rejst 5 mio. USD til produktion af filmen fra. 100 jødiske donorer, -en usædvanlig påstand, der virker som et ekko af Zion-Protokollernes vanvittige fantasier.

Desværre udstyrede historien om israelsk og ultra-zionistisk finansiering til fremme af islamofobisk propaganda i USA Baciles bemærkelsesværdige erklæring med med et midlertidigt skær af sandhed.

Hvem var Bacile?
Den israelske regering kunne ikke bekræfte hans statsborgerskab, og en hel dag, var ingen journalist i stand til at afgøre, om han eksisterede eller ej.

Efter at være blevet ført bag lyset af Bacile, sporedede AP hans adresse til en hvis Basseley Nakoulas hjem. Denne er en militant koptisk separatist og forbryder dømt for checksvig og for besiddelse af narkotika.

Reference
//forum.p77.dk/politik-a-verden/internationalt/762-carlos-hernandez

For yderlig læsning

Manden bag den anti-islamiske film, kan blive sendt tilbage til fængslet